Η νέα έκδοση η «Αντιγόνη στη Χάγη», με αντικείμενο την «Κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», ένα βιβλίο πολυδιάστατο και βαθιά αποκαλυπτικό για το τι συνέβη τη μέρα της κατάθεσης, τον Οκτώβρη του 2004 στη Χάγη, αλλά και για το τι συνέβη τις 78 μέρες της άνοιξης του 1999 στο Βελιγράδι, παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο – cafe της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα.
Ομιλητές ήταν η ίδια η Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Αριστείδης Λαμπρούλης, μεταφραστής – επιμελητής της έκδοσης και ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής της «Σύγχρονης Εποχής».
Η Λιάνα Κανέλλη, συγκινημένη περιέγραψε το ιστορικό της κλήσης της στη δική και τη συνάντηση της με τον Μιλόσεβιτς. Αποκάλυψε πως εκεί στο κελί του, της ανέφερε ότι δεν του χορηγούνται τα σωστά φάρμακα. Μίλησε για την κατάθεση της, όπου στα χαρτιά αναφερόταν ως ένα νούμερο και όχι με το όνομα της και που αντιπαρατέθηκε με το «διεθνές δίκιο των συμφερόντων, που δεν άφησε πατρίδα για πατρίδα πάνω σε πέτρα».
Αναφέρθηκε στο τίτλο που παραπέμπει στην Αντιγόνη και ευχήθηκε «να υπάρξουν πολλές Αντιγόνες μετά από εμένα στα δικαστήρια». Είπε ότι στην κατάθεση της, είχε αναφέρει απευθυνόμενη προς το δικαστήριο ότι ήλπιζε σε 20 χρόνια να μην υπάρχει δεύτερος πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφός, κάτι που ζούμε σήμερα….
Κλείνοντας την παρέμβαση της, διάβασε μια ευχαριστήρια επιστολή που έλαβε από τη Σερβία, λίγες μέρες μετά την κατάθεση, για την υπεράσπιση της αλήθειας.
Η Αλ. Παπαρήγα είπε για την έκδοση ότι «προσφέρει μια καλή αλλά εξαιρετικά πικρή γεύση τι σημαίνει ιμπεριαλιστικό δίκαιο, Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, και ας μη ξεχνάμε και το άλλο το Διεθνές Δικαστήριο που ασχολείται με την προσφυγή κρατών για τις μεταξύ τους διαφορές. Διαβάζοντας τα πρακτικά αισθάνεσαι, αν και είσαι εκ του ασφαλούς και σε μεγάλη χρονική απόσταση από το γεγονός, να παγώνει το αίμα σου.
Εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την ορθότητα των αποφάσεων του Δικαστήριού της Χάγης, στο να επιλύσει, με δικαιοσύνη, την κοινή προσφυγή Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «αν και όταν γίνει, θα είναι βέβαια κάτω από την αιγίδα του ΝΑΤΟ με τις γνωστές στοχεύσεις και επιθυμίες του».
Αναφερόμενη στην Λιάνα Κανέλλη παρατήρησε ότι τα κατάφερε, σε μια τέτοια, , πρωτόγνωρη διαδικασία, εντός των τειχών, χωρίς ακροατήριο, να πει την αλήθεια και να προσέξει κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να μη «καταφέρουν της φορτώσουν ψέμα και αναξιοπιστία».
Ο Δ. Ξεκαλάκης, επισήμανε ότι εκτός από αρχειακό υλικό και ντοκουμέντο, η «συγκεκριμένη έκδοση δίνει ζωντανό κίνητρο σε όποιον τη διαβάσει να ξανασκεφτεί ή να ψάξει την ιστορία που προηγήθηκε του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας (…) Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία κάτω από το φως εκείνων των γεγονότων να δει τις σημερινές εξελίξεις και αντιθέσεις στα Βαλκάνια, τις εξελίξεις και τους ανταγωνισμούς, τα πραγματικά αίτια και τους πραγματικούς ενόχους για τις πολεμικές συγκρούσεις που στήνονται γύρω μας».
Ο Αρ. Λαμπρούλης, υπογράμμισε πως το κείμενο «έχει διάσταση εξόχως πολιτική, από την οποία απορρέουν βαθιά νομικοί και δικαιικοί προβληματισμοί, συνιστά μια από τις πιο πολύκροτες δίκες στην ιστορία της ανθρωπότητας με αυτούσια στα ελληνικά τα πρακτικά. «’Αρα έχει αξία αρχειακή, έχουν περάσει και 20 χρόνια, αποκτά σιγά σιγά και μια διάσταση ιστορική ενώ το συγκεκριμένο κείμενο εμπεριέχει και μια προοπτική βαθιά καλλιτεχνική».
Τέλος στο βιβλιοπωλείο όπου από νωρίς η κ. Κανέλλη υπέγραφε το βιβλίο της, έδωσε το παρών πολύς κόσμος ιδιαίτερα νέοι ενώ ξεχώρισε η παρουσία δικηγόρων και φοιτητών της Νομικής και μεταξύ άλλων τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του Κόμματος και Μάκης Παπαδόπουλος, καθώς επίσης και οι βουλευτές του Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης.