Ηγετικό στέλεχος του ισραηλινού κεντρώου κόμματος «Καντίμα» συνελήφθη, στο πλαίσιο έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Ο γενικός διευθυντής του κόμματος “Καντίμα”, ο στρατηγός εν αποστρατεία Mose Shrori και ο David Vanunu, ο επικεφαλής του τμήματος φορολογικών ερευνών συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, και θα κρατηθούν έξι ημέρες, στο πλαίσιο μιας σημαντικής υπόθεσης διαφθοράς με φορολογικές παραβάσεις» δήλωσε ο Miki Rosenfeld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τουλάχιστον ακόμη δύο πρόσωπα, ο Joel Mugami (ένας συνεργάτης του Vanunu) και ο Reuven Shif, επίσης συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής. Υπάρχουν υποψίες για διαφθορά, κακοδιοίκηση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος» πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται ύστερα από έρευνα που διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η Tzipi Livni, η αρχηγός του «Καντίμα», έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Shrori και Vanunu όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα εις βάρος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισραηλινή φορολογική υπηρεσία έχει ήδη συγκλονιστεί από ένα άλλο σκάνδαλο. Ο πρώην διευθυντής της, ο Jacki Madza, πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για διαφθορά. Ο πρώην πρωθυπουργός, Ehud Olmert, και πρώην αρχηγός του «Καντίμα» είχε καταθέσει ως μάρτυρας και η πρώην διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, η Sula Zacken, είχε ενοχοποιηθεί σε αυτή την προγενέστερη υπόθεση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αρκετά ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «Λικούντ» του πρωθυπουργού Netanyahu έσπευσαν να κατηγορήσουν το «Καντίμα» ότι είναι «θερμοκήπιο εγκληματικών στοιχείων».

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Φεβρουάριο του 2009, η Livni είχε στηρίξει την προεκλογική της εκστρατεία, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως «υποψήφια της ηθικής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης