Μετά την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ έγινε η τρίτη αγγλική ομάδα που πέρασε νικήτρια από το Μιλάνο. Η Τότεναμ επικράτησε 1-0 της Μίλαν στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Champions League και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μετά από εκπληκτική κούρσα και ασίστ του Άαρον Λένον, ο Πίτερ Κράουτς πέτυχε στο 80’ το γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Οι «ροσονέρι» που πίεσαν στο β’ ημίχρονο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Στα «μελανά» σημεία του αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός του Τσόρλουκα από πολύ επικίνδυνη προβολή του Φλαμινί στο 59’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος του αγώνα η κατάσταση πήγε να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν ο Γκατούζο, γνωστός για τον… εκρηκτικό του χαρακτήρα χτύπησε με το κεφάλι μέλος του τεχνικού τιμ της Τότεναμ. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Πάντως επεισόδιο μεταξύ των δύο είχε σημειωθεί και στο 58ο λεπτό του αγώνα. Δείτε το:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλαν – Τότεναμ 0-1 (Mega)

Γκολ: 80′ Κράουτς



Κίτρινες κάρτες:
Φλαμινί, Γέπες, Γκατούζο

Κόκκινες κάρτες:


Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Αμπιάτι (18′ Αμέλια), Γκατούζο, Ζέεντορφ (46′ Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι.

Στον πάγκο:
Παπασταθόπουλος, Όντο, Γιανκουλόφσκι, Μέρκελ, Λεγκροτάλιε.

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ):
Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (62′ Μόντριτς), Παλάσιος, Γκαλάς, Κράουτς, Ντόσον, Τσόρλουκα (59′ Γούντγκεϊτ), Σάντρο, Ασού-Εκοτό, Πίενααρ (79′ Κράνιτσαρ).

Στον πάγκο:
Κουντιτσίνι, Παβλιουτσένκο, Ντεφόε, Μπασόνγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης