Στο 0-0 έμεινε ο Άρης με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League. Οι «κίτρινοι» κράτησαν για ακόμα ένα ματς το αήττητο της έδρας τους και πλέον θα αγωνιστούν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», για να μπορέσουν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να περάσουν στους «16» του θεσμού.

Με τη βοήθεια 20.000 φίλων του, ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση και πίστη στον στόχο του, που ήταν αρχικά να μη χάσει και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μαντσίνι απείλησε πρώτη στο 16’ με τον Τζέκο, φάση στην οποία ο Σηφάκης κράτησε το μηδέν και που ο βοηθός διαιτητή θα έπρεπε να κόψει, αφού ο Νταβίντ Σίλβα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Άρης περίμενε τη Σίτι στην άμυνα και «χτυπούσε» με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 40’, ο Νέτο απείλησε την εστία του Χαρτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πιο δεξιά από τα δοκάρια. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο στείρο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Σηφάκης είπε «όχι» στον Τζέκο, για να έρθει τρία λεπτά μετά ο Νέτο και να απειλήσει εκ νέου τον Χαρτ με σουτ βολίδα. Στο 70’, ο Τζέκο με σουτ δεν βρήκε στόχο και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το τέλος, τίποτα δεν άλλαξε και το 0-0 επέκτεινε το αήττητο εντός έδρας σερί του Άρη που κρατά από τις 6 Οκτωβρίου του 1968 και το 2-1 από την Ουΐπεστ για το Κύπελλο Εκθέσεων.

Με δεδομένο τις εμφανίσεις στο «Βιθέντε Καλντερόν» και την «Μπάι Αρένα», ο Άρης μπορεί να ελπίζει για πρόκριση μέσα στο Μάντσεστερ στον επαναληπτικό της 24ης Φεβρουαρίου.

Άρης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0 (ΑΝΤ1)

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:
Τζέκο

Κόκκινες κάρτες:


Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος):
Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88′ Καστίγιο), Μπομπαντίγια (72′ Τσέζαρεκ).

Μαν. Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι):
Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ράιτ-Φίλιπς (77′ Μπαλοτέλι), Τζέκο (84′ Ζαμπαλέτα), Κολάροφ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κόλο Τουρέ, Τέβες, Γιάγια Τουρέ.

Η φάση των «32»

ΑΡΗΣ-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-0

Πέμπτη 17/2

Νάπολι (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ρέιντζερς (Σκοτία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Άγιαξ (Ολλανδία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Βασιλεία (Ελβετία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Σεβίλλη (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία)
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Τβέντε (Ολλανδία)
Λιλ (Γαλλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)

-Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ρομπέρτο Μαντσίνι: «Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ, ενώ θα ήταν αλλιώς αν είχαμε σκοράρει γιατί ο Άρης θα έπαιζε διαφορετικά. Όλα είναι ανοιχτά, σίγουρα δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα το 0-0 όσο το 1-1 όμως έχουμε την ευκαιρία μας γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Ο λόγος που δεν παίξαμε από τα πλάγια κυρίως ήταν ο Σον Ράιτ Φίλιπς δεν ήταν σε καλή μέρα και έκανε μόνο μία σέντρα για το κεφάλι του Τζέκο. Μπορεί να γίνει καλύτερος. Τα πράγματα είναι περίεργα παίρνεις ένα παίκτη τον Ιανουάριο και χρειάζεται να προσαρμοστεί στην ομάδα.

Παίξαμε σε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα ενώ ο Άρης προσπάθησε μόνο να κρατήσει τα μετόπισθεν. Δεν είναι δυνατό να σκοράρεις σε κάθε παιχνίδι όταν είσαι στενά μαρκαρισμένος.

Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε. Ότι ο Άρης είναι τόσα χρόνια αήττητος στο γήπεδο του υπάρχουν αιτίες μιας και παίζουν καλή άμυνα στην έδρα τους, ενώ υπάρχει και η βοήθεια του κόσμου που τους κρατάει αυτή την παράδοση».

Γιάννης Μηχαλήτσος: «Κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που ο τελευταίος παίκτης της στοιχίζει όσο το μπάτζετ του Άρη του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Είναι θετικό αποτέλεσμα, κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι επί ημερών μου. Μπράβο στους παίκτες γιατί αυτοί το έκαναν. Είχαμε τάξη στο γήπεδο, είχαμε τρόπο και ευχαριστώ τους παίκτες επειδή έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο. Είναι θετικό αποτέλεσμα, δεν δεχθήκαμε γκολ και διατηρήσαμε την παράδοση. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς προέχει ο αγώνας της Κυριακής. Μετά θα σκεφτούμε τον δεύτερο αγώνα. Εγώ βλέπω την ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι. Πάντα μετά από μια επιτυχία στην Ευρώπη, έχουμε αποτυχία στην Ελλάδα. Προσωπικά μ’ ενδιαφέρει ο αγώνας με τον Ατρόμητο».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Κόκε, απάντησε: «δεν έγινε επεισόδιο. Είναι ένα εσωτερικό θέμα και δεν χρειάζεται να το μεταφέρουμε εδώ αυτή τη στιγμή».

Ραούλ Μπομπαντίγια:
«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία μεγάλη ομάδα. Το μηδέν παθητικό που κρατήσαμε είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πάμε στο Μάντσεστερ, τώρα, για να αναζητήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε ακόμη. Τα πάντα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να δώσει ο Θεός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης