Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι διαχειριστές του καναλιού DragTimes στο Youtube, πήραν ένα Air Sapphire που ανήκει σε ιδιώτη και έτρεξαν το 400άρι σε ειδική drag πίστα. Το όχημα κατάφερε να κάνει ρεκόρ και ταυτόχρονα να γίνει το ταχύτερο σεντάν παραγωγής στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και το Tesla Model S Plaid. Βέβαια έχει και την σχεδόν τριπλάσια τιμή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Lucid Air Sapphire κατάφερε να κάνει το 400άρι σε 8.930 δευτ. με ταχύτητα εξόδου 248χλμ./ώρα. Αυτός ο χρόνος θέτει αυτόματα το συγκεκριμένο μοντέλο ως το ταχύτερο σεντάν παραγωγής στον κόσμο.

Το όχημα διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 1.251 άλογα. Η τελική ταχύτητα είναι 330χλμ./ώρα ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 687χλμ. Η τιμή του είναι στα 250.000 δολάρια.

Από στάση φτάνει τα 100χλμ./ώρα σε 1.92 δευτ. ενώ ο οδηγός του βίντεο, Brooks Weisblat δέχθηκε επιτάχυνση 1.5G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αλλά το Air Sapphire δεν είναι μόνο καλό στην επιτάχυνση και την ευθεία. Αυτό το βίντεο αποκαλύπτει πόσο καλά μελετημένο είναι το αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα, τα μεγάλα ανθρακοκεραμικά φρένα του που είναι σα να ρίχνουν άγκυρα και να προσφέρουν απόλυτη σιγουριά ακόμα και σε ταχύτητες 248χλμ./ώρα.

Είναι επίσης απλό να ρυθμιστεί για τον αγώνα, διαθέτοντας μια λειτουργία πίστας που προσφέρει στους οδηγούς επιλογές για αγώνες αντοχής ή drag racing. Μόλις επιλέξουν αυτό που θέλουν να κάνουν, η μπαταρία προετοιμάζεται από μόνη της για να αξιοποιήσει πλήρως και αναλόγως τις δυνατότητές της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης