Την παραίτηση του κορυφαίου Παλαιστίνιου διαπραγματευτή Σάεμπ Ερεκάτ επιβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τη συγκεκριμένη πληροφορία μετέδωσε και το Al Jazeera.  Η παραίτηση αυτή αποτελεί ακόμη ένα εμπόδιο στις ήδη προβληματικές συνομιλίες μεταξύ της ισραηλινής και της παλαιστινιακής κυβέρνησης για την εύρεση λύσης στην πολύπαθη περιοχή.

Ο Σάεμπ Ερεκάτ ήταν ο κύριος εκπρόσωπος της «επιτροπής των διαπραγματεύσεων» και η παραίτησή του ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΑΠ, Γιάσερ Αμεντ Ράμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή της παραίτησης Ερεκάτ είναι, όπως τονίζει ο ίδιος, το γεγονός της κλοπής εγγράφων από το γραφείο του, ευθύνη  την οποία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου. Τα συγκεκριμένα έγγραφα είχαν δημοσιευτεί στα τέλη Ιανουαρίου από το το Al Jazeera και αφορούσαν στο ιστορικό των ειρηνευτικών συνομιλιών από το 1999.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα εκατοντάδες αυτά «απόρρητα έγγραφα» έδειχναν ότι οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές ήταν έτοιμοι το 2008 για σοβαρές παραχωρήσεις, όσον αφορά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την τύχη των προσφύγων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης