Νέο βίντεο από το γραφείο του ηγουμένου της Μονής του Οσίου Αββακούμ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» φαίνεται ο γέροντας Νεκτάριος να συνομιλεί με μοναχές οι οποίες μετέβησαν στο μοναστήρι για να προμηθευτούν γιορτινά εδέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος παρουσίασε στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου αναφέροντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω. Ενημέρωσε επίσης τις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και για αυτό τον σταυρό το έχει τοποθετημένο σε κουτί.

Για να παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό, ο γέροντας Νεκτάριος έθεσε ως όρο, να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα. «Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω. (Αν ήθελα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα. Δεν θέλω)», ήταν τα λόγια του Νεκτάριου.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι αφού οι μοναχοί γέμιζαν από παγούρι με μείγμα που παρασκεύαζαν, τη θήκη του σταυρού, στη συνέχεια το παρουσίαζαν ως θαυματουργό μύρο, η μυρωδιά του οποίου τους συνόδευε και έξω από τη Μονή. Ο ηγούμενος, όπως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει προς το τέλος του βίντεο, υποστηρίζει ότι μυρώνει ο αέρας από το μύρο του Σταυρού με τις μοναχές να τον παρακολουθούν πιστεύοντας ότι ζουν μια σπάνια στιγμή κατά την οποία επιτελείται μπροστά στα μάτια τους ένα θαύμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης