Μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ στη Φρανκφούρτη, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται των προσπαθειών εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έθεσε όλα τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο συνολικό πακέτο που συζητείται αυτή τη στιγμή για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού, ενώ στο τραπέζι «έπεσαν» και οι τελευταίες πληροφορίες που ακούγονται για άλλες μορφές διευκόλυνσης χωρών – μελών της Ευρωζώνης, με αντίστοιχα, με την Ελλάδα, προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στον κ. Τρισέ πως όλα αυτά θα αποτελούσαν μία ανακούφιση για την Ελληνική οικονομία, αλλά η μόνιμη λύση θα προέλθει από την έκδοση ευρωομολόγου και, κυρίως, από μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης της αξιοπιστίας της. Παράλληλα, εξήγησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος ύφεσης, ο οποίος περιορίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής, όπως και ο φαύλος κύκλος υπερχρέωσης που δημιουργεί επίμονα ελλείμματα, όσο αυξάνεται το χρέος.

Στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μιχελάκης, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, και οι σύμβουλοι του Προέδρου, καθηγητής Ι. Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης