«Αηδιαστική» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι την έκκληση των εισαγγελέων να κληθεί άμεσα σε δίκη με την κατηγορία της πληρωμένης συνεύρεσης με ανήλικη.

Ο ίδιος θεωρεί τις κατηγορίες προσχηματικές και κατασκευασμένες, και τόνισε ότι πιστεύει πως όλα γίνονται με στόχο την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, μιλώντας σε ρεπόρτερ στη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε φάρσα την όλη υπόθεση ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά οτιδήποτε του αποδίδεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Οι πράξεις αυτές παραβιάζουν το νόμο και στρέφονται ενάντια στο κοινοβούλιο καθώς οι εισαγγελείς του Μιλάνου δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία» φέρεται να δήλωσε ο Καβαλιέρε. «Είναι ντροπή και αηδιαστικό όλο αυτό το πράγμα».

Ο κ. Μπερλουσκόνι παραπέμπει στην 18χρονη πλέον δεσποινίς Μαχρούγκ μια Μαροκινή χορεύτρια γνωστή και ως«Ρούμπι», η οποία ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τον Καβαλιέρε.

Αν και η συνεύρεση με πόρνες στην Ιταλία δεν αποτελεί αδίκημα, εντούτοις η σεξουαλική επαφή με ανήλικα άτομα διώκεται ποινικά, και μια ενδεχόμενη καταδίκη για αδίκημα αυτού του είδους θα μπορούσε να στείλει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για 15 χρόνια στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα την Τετάρτη οι εισαγγελείς στο Μιλάνο, είχαν αποστείλει στην ειδική ανακρίτρια Κριστίνα ντι Κένσο, έκκληση για άμεση κλήση σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, εάν η κυρία ντι Κένσο, δεν κατορθώσει να δικαιολογήσει την ταχεία δίκη λόγω ελλειπών αποδεικτικών στοιχείων, οι εισαγγελείς θα αναγκαστούν να οδηγήσουν τον Καβαλιέρε σε δίκη με την κανονική πολύ πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Τον περασμένο μήνα το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας τροποποίησε το νόμο χορήγησης προσωρινής ασυλίας σε μέλη της κυβέρνησης για ποινικές διώξεις.
Το αρμόδιο όργανο αποφάσισε ότι οι δικαστές αυτόνομα θα πρέπει να αποφασίζουν εάν θα οδηγήσουν ή όχι σε δίκη για ποινικά αδικήματα μέλη της κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης