Με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τη zougla.gr η οργάνωση «Αντάρτικοι Σχηματισμοί Ηρακλείου» ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στο κτήριο της εταιρείας Κτίστωρ ΑΤΕ.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένας δεν είναι μόνος του – η αλληλεγγύη είναι ένα από τα όπλα μας.

Ανταποκρινόμαστε μ’αυτό τον τρόπο στο κάλεσμα της συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς αλλά και σε όλους όσους διώκονται-δικάζονται για την συμμέτοχη τους στην οργάνωση. Η επιλογή των συντρόφων να αρνηθούν να δικαστούν υπό την συνθήκη του εκτάκτου στρατοδικείου που στήθηκε για άλλη μια φορά στις φυλακές κορυδαλλού αλλά και η συνολικότερη στάση τους απέναντι στην εκτελεστική και την δικαστική εξουσία μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει αποφασιστικότητα. Αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα τους σαν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, ένα μέλλον που οι πολιτικές διώξεις θα είναι συχνές και γενικευμένες, ένα μέλλον που είναι ήδη παρόν. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στην απεργία και γενικότερα.

Επιτεθήκαμε στην Κτιστωρ ΑΤΕ γιατί αποτελεί τον δούρειο ίππο μέσο του οποίου μια πολυεθνική εταιρία κολοσσός (EDF), εισέβαλε στο νησί σε άριστη συνεργασία με τοπικούς ξεπουλημένους άρχοντες, ελληνική αστυνομία και δικαστική εξουσία, με βία και τρομοκρατία απέναντι στους κατοίκους του Αποπηγαδίου, διεκδίκησε και κέρδισε εδάφη που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να της ανήκουν. Έτυχε να ζήσουμε στην εποχή του μεγάλου ξεπουλήματος όπου όλοι θα πρέπει να υποταχτούμε στα μεγάλα συμφέροντα, οπότε το έργο αυτό θα το ξαναδούμε με επόμενο υποψήφιο το Καστέλι πεδιάδος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυο είναι οι επιλογές, Υποταγή ή Αντίσταση.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας μας δείχνει τον δρόμο. Μας δείχνει πως όταν μια κοινότητα είναι ενωμένη και επιλέγει να αντισταθεί κανείς δεν μπορεί να της επιβληθεί, κανένα κράτος και κανένας Μπόμπολας. Αυτό ας το έχουν στο μυαλό τους όλες οι πλευρές. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλάι όσον επιλέξουν την αξιοπρέπεια του αγώνα. Τα παραμύθια περί ανάπτυξης για το καλό του τόπου κάνεις πια δεν τα πιστεύει, ότι γίνεται είναι μόνο για το καλό των αφεντικών.

Έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε στο δ.σ. της Κτιστωρ πως γνωρίζουμε πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα τους και τις κατοικίες τους. Ας συμμορφωθούν λοιπόν ή ας αλλάξουν δουλεία, σπίτι και μεταφορικά μέσα γιατί αποτελούν στόχο.

Καλούμε με την σειρά μας όσους θέλουν να συμβάλουν στις επιθέσεις εναντίον της εταιρίας να επιτεθούν σε κάποια άλλη από τις θυγατρικές του ομίλου Θεμελιοδομή Α.Ε.( Καβάλα-Νεστος ΑΤΕ, θεσσαλονικη-Περιβάλλον ΑΤΕ, Ιωάννινα-Τοκατ ΑΤΕ, Αθήνα-θεα αναπτυξιακή, Ιόνιος Αναπτυξιακή Α.Τ.Τ.Ε.Ε-Ιόνιων νήσων και Ηπείρου, Heliodomi – Κιλκίς)ώστε να υπάρχει μια συνολική αντιπαράθεση που θα δημιουργήσει με την σειρά της μια παρακαταθήκη αγώνα και αλληλεγγύης. Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, λίγο από τον φόβο και την τρομοκρατία που σκόρπισαν με συλλήψεις, ξύλο, αγωγές, μηνύσεις στο Αποπηγάδι Χανίων.

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι στη επίθεση μας χρησιμοποιήσαμε πολύ ήπια μέσα, λόγο των διαμερισμάτων πάνω από τα γραφεία που στεγάζετε η εταιρία, αλλιώς θα βρίσκατε μόνο στάχτες.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πεινάς Γ.Τσάκαλου, Π. Μασούρα, X. Xατζημηχελάκη, Π.Αργυρού, Γ.Καραγιαννίδη και Μ.Νικολόπουλου.

Τιμή στον Λάμπρο Φούντα.

Κάτω το Κράτος.

Αντάρτικοι Σχηματισμοί Ηρακλείου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης