του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2011 όταν ο Paolo Simoncelli είδε τον γιό του Marco να φεύγει από τον κόσμο, περίπου μισή ώρα μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε μέσα στην πίστα, λίγο μετά το ξεκίνημα του Αγώνα MotoGP στην Μαλαισία, στον οποίο ο Marco Simoncelli ήταν έτοιμος να κάνει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.
Η απώλεια του “Super SIC” όπως αποκαλούσαν όλοι τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των 250cc που έτρεχε με το νούμερο 58, ήταν δυσβάσταχτη για το κόσμο των Αγώνων, αλλά πολύ περισσότερο για τον ίδιο τον πατέρα του Paolo, ο οποίος μαζί με τον Marco υποστήριζε και κυνηγούσε το όνειρο του να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής και στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων.
Ο Paolo Simoncelli έπεσε με κατάθλιψη και χρειάστηκε όλοι οι φίλοι του να επιστρατεύσουμε κάθε είδους επιχείρημα για να τον πείσουμε τελικά να συνεχίσει αυτό που είχε ξεκινήσει με τον Marco και να κάνει μια ομάδα στην Moto 3, μέσα από την οποία η κληρονομιά που είχε αφήσει ο γιός του θα συνεχιζόταν. Ήταν ο μόνος τρόπος τότε για να προλάβουμε ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας που είχε ο Paolo. O Marco άλλωστε παρά το ότι ήταν μόλις 24 χρόνων είχε προλάβει να ξεκινήσει να βοηθάει με χρήματα τους αδύναμους και όσους χρειαζόταν βοήθεια στην περιοχή του, κάτι που συνεχίζει να κάνει με επιτυχία το Ίδρυμα “Marco Simoncelli 58 Fondazione” το οποίο λειτουργεί στην Ιταλία στο Riccione, κοντά στο Coriano την πόλη που γεννήθηκε και στην οποία λειτουργεί το ομώνυμο Μουσείο προς τιμήν του.

Οι συντελεστές της αγωνιστικής ομάδας Sic58 Squadra Corse

Η ομάδα της Moto 3 για το 2024

Τελικά ο PaoloSic58 το 2013 έκανε την ομάδα Sic58 Squadra Corse και συμμετέχει στην Moto 3 με αρκετές επιτυχίες. Η παρουσίαση της ομάδας του για το 2024 έγινε στην πίστα του Μιζάνο που έχει μάλιστα το όνομα “Misano World Circuit Marco Simoncelli”. Στην Moto 3, η ομάδα θα έχει οδηγούς τους Luca Lunetta (που μάλιστα θα τρέχει με το νουμερο 58) και τον Filippo Farioli, ενώ στο Πρωτάθλημα της Moto E θα αγωνιστεί με τους Kevin Manfredi και Massino Roccoli (γνωστός και από το ρεκόρ που κατείχε για πολλά χρόνια στην πίστα των Σερρών).

Η ομάδα της Moto E για το 2024

Ο Paolo Simoncelli ανέβασε και ένα συγκινητικό σημείωμα στα πλαίσια αυτής της παρουσίασης που ξεκινά με κάτι που του έγραψε μια τότε μικρή θαυμάστρια του Marco! Και ακολούθησαν τα λόγια του στην παρουσίαση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παλιά αγόραζα τη μάρκα San Carlo στα πατατάκια, μόνο και μόνο επειδή έτσι υπήρχε μια εικόνα του Sic πάνω τους και τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ένα αρχικό grid χωρίς να δω τα χρώματά σας»! Αυτό ήταν ένα κοριτσάκι, που τώρα μεγάλωσε, μου έγραψε πρόσφατα, κάνοντας με να σκεφτώ τι σημαίνει αυτή η ομάδα για μένα…

Paolo Simoncelli
Με ένα μέρος σας, είμαστε συνδεδεμένοι μέσω της κοινής σας ιστορίας με τον Μάρκο, γιατί τον γνώριζες προσωπικά, μπήκε στο σπίτι σου και στις πληγές σου, ήσασταν οι φίλοι του πρώτα και μετά οι χορηγοί του.
Με το άλλο μισό εδώ σήμερα, γιατί σε γοήτευαν τα αθλητικά του κατορθώματα και το ταλέντο του τον έκανε φίλο σου. Όλοι μας, γιατί ερωτευτήκαμε την τόλμη του στην πίστα και τη γλύκα του έξω από αυτήν.
Οι τελευταίοι στέκονται, γιατί, σε κάποιο βαθμό, είμαι αρκετά καλός με αυτήν την επιχείρηση.
Θέλω να κάνουμε μια πρόποση για εμάς, την Sic58 Squadra Corse, που τονίζεται μερικές φορές για την ευθύτητα που έχει αλλά, τελικά, στον σημερινό ψεύτικο και επιπόλαιο κόσμο, είναι πιο αληθινή από ποτέ.
Θέλω να σηκώσω μια πρόποση για όλους εσάς, που είστε μέρος της, που την ενσαρκώνετε. Χωρίς εσάς, τους πυλώνες αυτής της πραγματικότητας, αυτή η ομάδα δεν θα υπήρχε. Ομοίως, χωρίς τον Μάρκο, την αληθινή ουσία όλων αυτών, δεν θα είχαμε κανένα λόγο να είμαστε μαζεμένοι εδώ.
Μαζί είμαστε η απόδειξη ότι όταν ένα όνειρο γκρεμίζεται, πρέπει να μπορείς να χτίσεις ένα καινούργιο, προσπαθώντας μέρα με τη μέρα, μέχρι το τέλος. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να γίνεις αξιόλογος.
Ας σηκώσουμε μια πρόποση για την αποφασιστικότητά μας, γιατί δεν τα παρατάμε ποτέ και κάθε χρόνο έχουμε το θάρρος να προσπαθούμε ξανά με την ίδια δύναμη με την πρώτη, ίσως και περισσότερο.

Καλή τύχη Sic58 Squadra Corse!
-PaoloSic58-

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης