Δηλώσεις, με τις οποίες διατράνωσε ότι θα σταλούν όσο πιο σύντομα γίνεται, μέλη αποστολής στον διαφιλονικούμενο ναό, που βρίσκεται στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, έκανε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών που έχουν προκαλέσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκοπεύω να στείλω μια αποστολή στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό να κάνει μία αξιολόγηση της κατάστασης του ναού», δήλωσε η Μπόκοβα από την έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Ο συγκεκριμένος ναός, ο οποίος έχει ενταχθεί από την UNESCO στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης και αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Το 1962 το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ναός ανήκει στην Καμπότζη, ωστόσο δεν απεφάνθη σχετικά με κοντινή έκταση 4,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων την οποία διεκδικούν οι δύο χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης