«Eμπόλεμη ζώνη» θύμισε η Κερατέα, για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων, με αφορμή την έφοδο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στο χωριό αλλά και των κατ’ οίκον ερευνών.

Η κατάσταση για πολλές ώρες ήταν ανεξέλεγκτη και ιδιαίτερα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ και γενικεύτηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Ρεπορτάζ:Σωτήρης Σκουλούδης)

Λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα τα πνεύματα ηρέμησαν. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι σήμερα τα σχολεία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στις 07:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής. Πάντως, οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ζούγκλας ανέφερε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και πως τα λεγόμενά του δεν αποτελούν δήλωση πρόκλησης αλλά αγανάκτησης.

(Ρεπορτάζ:Σωτήρης Σκουλούδης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 20:45 το βράδυ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τον μπλόκο των κατοίκων στο Οβρυόκαστρο και επιχείρησαν να το σπάσουν.

(Ρεπορτάζ:Σωτήρης Σκουλούδης)

Αντιθέτως, το Α.Τ. Κερατέας, ισχυρίζεται ότι έγινε έρευνα κατ’ οίκον σε ένα σπίτι, παρουσία εισαγγελέα, όπου εντοπίσθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τις επιθέσεις ενάντια των αστυνομικών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, απουσία του ιδιοκτήτη, έγινε μία προσαγωγή ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος που βρέθηκε εντός της οικίας, προκειμένου να καταθέσει.

Το απόγευμα μας τηλεφώνησαν πολλοί κάτοικοι οι οποίοι κατήγγειλαν αστυνομική βία, ενώ αρκετοί ανέφεραν ότι έγιναν αποδέκτες υβριστικών σχολίων.

Δείτε το video βιαιοπραγίας ανδρών των ΜΑΤ κατά ηλικιωμένου

Ο κ. Σταύρος Ιατρού, πρώην δήμαρχος Κερατέας, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε συγκεκριμένα «Γίνεται πανικός. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Τα ΜΑΤ μπήκαν σε σπίτι στην Κερατέα και συνέλαβαν έναν 30χρονο που δεν είχε καμία ανάμειξη με τα επεισόδια. Η μητέρα του νεαρού άνδρα υπέστη καρδιακή προσβολή».

Ο νυν δήμαρχος Κερατέας, Κωνσταντίνος Λεβαντής, ανέφερε στη zougla.gr ότι υπέστη τραυματισμό στο πόδι από ρίψη κροτίδας. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε και ο κ. Ιατρού.

Πέντε συλλήψεις και τρεις προσαγωγές στην Κερατέα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές. Οι τρεις εκ των πέντε συλληφθέντων αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη και κατοχή ναρκωτικών, ενώ ο ένας επιβαρύνεται επιπλέον με τις διατάξεις του νόμου περί κουκούλας.

Οι άλλοι 2 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Όλοι τους παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν για συμπαράσταση κάτοικοι της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, σε έρευνες που έγιναν από την Ασφάλεια σε τέσσερα σπίτια, βρέθηκαν, σε ένα από αυτά και κατασχέθηκαν, μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, άδεια μπουκάλια, και μία κάμερα.

Από το σπίτι αυτό προσήχθη ο νεαρός και η προσαγωγή του πυροδότησε τα επεισόδια, ενώ αναζητείται συγγενικό του πρόσωπο. Επίσης, στη Λεωφόρο Λαυρίου, κοντά στο βιολογικό πάρκο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, ένα μπιντόνι βενζίνης 20 λίτρων, τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και συγκεκριμένα μολότοφ και γκαζάκια, 2 μπουκάλια με «άκουα φόρτε» και 120 άδεια μπουκάλια μπίρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης