Με ενστάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη οι οποίες απορρίπτονταν από το δικαστήριο, συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Καυτηριάζοντας τη συνέχιση της διαδικασίας χωρίς κατηγορουμένους και υπεράσπιση που «αποτελεί απ’ τις θλιβερότερες εικόνες» τις οποίες έχει δει, όπως είπε η εκ των υπερασπιστών της Κ. Καρακατσάνη, Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε ν΄ανακληθεί η απόφαση για τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης, αφού ουδέποτε τους έπαυσε.

Όπως μάλιστα είπε η συνήγορος, το δικαστήριο αγνόησε τις επιστολές που έστελνε η Κων. Καρακατσάνη δηλώνοντας πως εξακολουθεί να έχει τους ίδιους δικηγόρους. Η κ. Κωνσταντοπούλου καταλόγισε επίσης στο δικαστήριο προσπάθεια «ομαδοποίησης και κονιορτοποίησης» των κατηγορουμένων αφού ουδέποτε ρωτήθηκε η Καρακατσάνη αν αποχωρεί απ’ τη δίκη. «Η απόφασή σας να μας διορίσετε αυτεπαγγέλτως έσφαλε γιατί ενεπλάκη σε αντιφάσεις και είναι αυθαίρετη και αβάσιμη» είπε και ο έτερος συνήγορος της Κ. Καρακατσάνη, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα αυτό ως αβάσιμο. Στη συνέχεια ακολούθησε από την υπεράσπιση της Κ. Καρακατσάνη ένσταση για ακυρότητα της κατηγορίας καθώς είναι απολύτως αόριστη και δεν περιλαμβάνει το παραμικρό στοιχείο που να θεμελιώνει την παραπομπή της σε δίκη. Και αυτή η ένσταση όμως απορρίφθηκε.

Την αντίδραση επίσης της υπεράσπισης της κατηγορουμένης προκάλεσαν τα νέα έγγραφα που έφτασαν στο δικαστήριο, μεταξύ των οποίων και 7 CD-ROM. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε από την πρόεδρο να μην επιτρέψει το δικαστήριο να γίνει το «γραμματοκιβώτιο» όπου καταλήγουν τα διάφορα έγγραφα. Η δίκη τελικά διακόπηκε για την Πέμπτη προκειμένου να ενημερωθεί για τα έγγραφα αυτά η υπεράσπισης της Κ. Καρακατσάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης