Μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ προετοιμάζει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η Τουρκία.

Η επίθεση αναμένεται να εκδηλωθεί την άνοιξη, παρά τη μονομερή κατάπαυση του πυρός, που έχει κηρύξει το PKK από τις 13 Αυγούστου του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό των προετοιμασιών του τουρκικού στρατού είναι η κατασκευή εκατοντάδων νέων στρατιωτικών φυλακίων στις περιοχές Batman, Μπίγκολ, Ντιγιαρμπακίρ, Χακάρι, Σιρνάκ, Σιίρτ, Mus, Ερζερούμ, Καρς, Dersim και Urfa και η διάθεση 650 εκατ. δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε, για τη συντήρηση των υπαρχόντων οχυρών θέσεων.

Επίσης, για φέτος προβλέπεται η οργάνωση επαγγελματικών στρατιωτικών μονάδων, συνολικής δυνάμεως αρχικά 10.000 ανδρών, οι οποίοι θα αμείβονται με τον εξαιρετικά υψηλό μισθό για τα τουρκικά δεδομένα των 1.700 δολαρίων τον μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μονάδες αυτές αρχικά θα αναπτυχθούν στις περιοχές Χακάρι, Σιίρτ και Σιρνάκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» αναφέρει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιταλικές και αμερικανικές εταιρείες για την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων, που θα χρησιμοποιηθούν κατά του ΡΚΚ.

Η αμερικανική Γερουσία μέχρι σήμερα έχει μπλοκάρει την προμήθεια επιθετικών ελικοπτέρων για τον τουρκικό στρατό, ακριβώς λόγω της χρήσης κατά αμάχων στο κουρδικό μέτωπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης