Μπορεί μια γυναίκα να τη χαρακτηρίζει η ψυχική δύναμη και η αντοχή στον πόνο, της γέννας για παράδειγμα, όμως φαίνεται πως υπάρχει και η δική μας “αχίλλειος πτέρνα”.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, είναι μια ασθένεια ιδιαίτερα επίπονη και δύσκολη για όποιον άνθρωπο την αντιμετωπίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Φιλανδούς ερευνητές, οι γυναίκες που πάσχουν από την ασθένεια, πονούν και κουράζονται πολύ περισσότερο απ’ ότι οι άνδρες που έχουν την ίδια ασθένεια, στο ίδιο επίπεδο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 ασθενείς από 25 διαφορετικές χώρες και τα αποτελέσματα έδειξαν, πως η ασθένεια προκαλεί 70% περισσότερα και πιο έντονα συμπτώματα στις γυναίκες, τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, απ’ ότι στους άντρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος της έρευνας ήταν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο κλήθηκαν να συμπληρώσουν και τα δύο φύλα, απαντώντας σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τα συμπτώματα της ασθένειάς τους.

Οι απαντήσεις δεν άφησαν περιθώρια αμφιβολίας για το ότι η ασθένεια είναι πιο επίπονη για τις γυναίκες, οι οποίες παραπονιόντουσαν περισσότερο από ότι οι άνδρες, για έντονους πόνους, κακή ψυχολογία αλλά και μειωμένη σεξουαλική διάθεση. 

Το βασικό πρόβλημα που εντόπισαν οι ερευνητές είναι πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να διαχειριστούν τον πόνο.

Επίσης, όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, τόσο τα συμπτώματα αυξάνονται και χειροτερεύουν. Αυτό έχει να κάνει και με την αλλαγή των ορμονών, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Σήμερα, το μόνο μέτρο που υπάρχει για την ασθένεια είναι οι ακτίνες- Χ, οι οποίες όμως δεν θεραπεύουν, αλλά μπορούν να μας δείξουν το μέγεθος του προβλήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης