Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Μπορούν τα αντιυπερτασικά φάρμακα να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θανάσης: Καλησπέρα γιατρέ και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που παρέχετε . Είμαι 30 χρονών και εδώ και περίπου ένα μήνα έχω ξεκινήσει αντιυπερτασική θεραπεία που μου συνέστησε ο καρδιολόγος. Άλλα προβλήματα πλην της υπέρτασης δεν έχουν βρεθεί. Μπορούν τα αντιυπερτασικά φάρμακα να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία ; Ειδικά τις τελευταίες 10 μέρες το παρατήρησα έντονα. Εάν ναι , είναι προσωρινή – μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός στη θεραπεία – η μόνιμη? Υπάρχει λύση? Περιμένω με αγωνία την απάντηση σας. Ευχαριστώ.

Αγαπητέ,

Τόσο η αγωγή όσο και η ίδια η νόσος μπορεί να επιφέρει στυτική δυσλειτουργία. Μπορείτε να επωφεληθείτε είτε από αλλαγή της αγωγής (απόφαση του καρδιολόγου σας) αλλά και από αγωγή υποστήριξης της στυτικής λειτουργίας μετά από έλεγχο των πεικών αρτηριών με ντόπλερ υπερηχογράφημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης