«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Αυτό είναι μονόδρομος. Η άλλη εκδοχή είναι η κατάρρευση. Όλα δείχνουν ότι μέσα στο 2011 θα δούμε το φως της ανάπτυξης» τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από την οκτάωρη συζήτηση που είχε στη Λαμία με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τους εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. «Θα πετύχουμε και θα βγούμε από την κρίση. Θα βάλουμε μπροστά την αναπτυξιακή μηχανή βασισμένη στις ζωντανές και ισχυρές δυνάμεις του τόπου… δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνέστησε σοφή διαχείριση των χρηματοδοτικών εργαλείων τονίζοντας ότι κεντρικός στόχος είναι μέσα στο 2011 να υπάρξει διπλασιασμός της απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Κάλεσε του Δημάρχους να προχωρήσουν σε ώριμες μελέτες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι οποίες, όπως είπε, θα «πρέπει να προσθέτουν στην οικονομία». Ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δήμαρχοι από τη Στερεά Ελλάδα αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο σχετικά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις που έχει η ένταξη της Στερεάς Ελλάδας ως Περιφέρειας στο στόχο της ανταγωνιστικότητας και κάνοντας λόγο για μειωμένες επενδύσεις, αλλά και για τεράστιο έλλειμμα σε ό,τι αφορά βασικές υποδομές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης