Σαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, πριν 25 χρόνια έγινε μία αποτρόπαια δολοφονία στην Εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, η οποία προσομοιάζει αρκετά με την υπόθεση δολοφονίας της 41 ετών εγκύου από την Καλαμαριά της οποίας η σορός εντοπίστηκε σε μπαούλο στη Χαλκιδική, σημείο όπου υπέδειξε ο φίλος του συντρόφου της. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 1999 ο πρώην αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού, Γιώργος Σκιαδόπουλος θα σκοτώσει βίαια τη σύντροφό του, Τζούλι Σκάλι, θα τεμαχίσει το πτώμα της και θα το τοποθετήσει σε βαλίτσα πριν το πετάξει σε μία λίμνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της υπόθεσης Σκιαδόπουλου

Το 1997, ο Γ’ Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο «Galaxy» στην Καραϊβική. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, θα γνωρίσει μία Αμερικανίδα, με καριέρα μοντέλου. Θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα, χωρίς ακόμη να τη διεκδικήσει, καθώς στην κρουαζιέρα η 29χρονη ήταν με τον δεύτερο σύζυγό της, Τιμ Νιστ, και την τρίχρονη κόρη τους. Θα κάνουν όμως όλοι μαζί παρέα στο πλοίο και όταν το ταξίδι φτάσει στο τέλος του, θα δώσουν υπόσχεση να βρεθούν ξανά σε κάποια άλλη κρουαζιέρα όλοι μαζί.

Τρεις μήνες αργότερα ο Σκιαδόπουλος, η Τζούλι, ο άντρας της, η τρίχρονη κόρη τους, αλλά και η Ολλανδή ερωμένη του Σκιαδόπουλου και μέλος του πληρώματος θα συναντηθούν πάλι σε μια άλλη βόλτα με κρουαζιερόπλοιο και θα περάσουν πολλές ώρες μαζί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζούλι και ο Τιμ θα γυρίσουν σπίτι τους στις ΗΠΑ, αλλά είναι πλέον προφανές ότι κάτι έχει αλλάξει μεταξύ τους και ότι η σχέση τους περνάει μία κρίση. Η οριστική ρήξη στη σχέση τους θα επέλθει όταν η 29χρονη αποφασίσει να αφήσει την οικογένειά της και να πάει στο Πουέρτο Ρίκο, όπου έχει «αράξει» για λίγες ημέρες ο Έλληνας αξιωματικός, έως ότου φύγει για το επόμενο ταξίδι του. Εκεί θα αρχίσει και το ερωτικό τους ειδύλλιο, ενώ η Τζούλι θα βρίσκεται επίσημα σε διάσταση με τον σύζυγό της. Όταν αυτό τους το ταξίδι τελειώσει, θα αποφασίσουν να παντρευτούν και θα ζήσουν στην Καβάλα.

Το μοντέλο από την Αμερική θα αρχίσει όμως να ανησυχεί έντονα πως θα χάσει την κόρη του για πάντα και έτσι θα σχεδιάσει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο Σκιαδόπουλος όμως αρχίζει να φοβάται ότι με αυτό το ταξίδι η 29χρονη αγαπημένη του, δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά στην Καβάλα.

Είναι αρχές του 1999 και το ζευγάρι θα νοικιάσει ένα Fiat Punto για να πάει Αθήνα, προκειμένου να παραλάβει τα πράγματα της η Τζούλι, τα οποία έχει στείλει ο πρώην άντρας της από τις ΗΠΑ. Θα πήγαιναν και στο σπίτι του πατέρα του, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αθήνα.

Ωστόσο, δεν θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους μαζί. Στις 12 Ιανουαρίου 1999 ο Σκιαδόπουλος θα φτάσει στην Αθήνα και θα δηλώσει στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας την εξαφάνισή της «αρραβωνιαστικιάς» του, όπως τη σύστηνε.

Στις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους και καθώς θα βρίσκονται καθοδόν θα αρχίσουν να τσακώνονται έντονα. Ο Σκιαδόπουλος θα βγει από την Εθνική Οδό και πάνω σε έναν χωματόδρομο θα την πιάσει από τον λαιμό και θα τη στραγγαλίσει.

Εκείνος σοκαρισμένος από την πράξη του, θα βάλει το πτώμα της στο πορτ μπαγκάζ και θα κατευθυνθεί στο πιο κοντινό βενζινάδικο, όπου θα γεμίσει ένα μπιτόνι με βενζίνη. Αφού κατευθυνθεί προς τη λίμνη, κοντά στο σημείο που είχαν σταματήσει νωρίτερα θα προσπαθήσει να κάψει τη σορό της, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τότε θα επιστρέψει στο σπίτι της γιαγιάς του και θα πάρει μια βαλίτσα όπου θα τοποθετήσει μέσα το πτώμα της. Θα δει όμως ότι το κεφάλι της εξέχει και τότε θα το κόψει με ένα αλυσοπρίονο. Τη βαλίτσα με το πτώμα θα τη πετάξει στη λίμνη και το κεφάλι της στη θάλασσα στην Καβάλα.

Όταν συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει τέσσερις φορές, χωρίς να τα καταφέρει. Από εκείνη τη στιγμή ο Σκιαδόπουλος αρχίζει να στήνει το σενάριο εξαφάνισης της συντρόφου του. Θα δηλώσει στην αστυνομία ότι ταξίδεψαν μαζί στις 10 Ιανουαρίου από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα. Όταν θα φτάσουν στην πρωτεύουσα η αρραβωνιαστικιά του θα μπει σε ένα μαγαζί για να φάει και από τότε δεν θα την ξαναδεί. Θα ισχυριστεί πως θα μπει στο φαστφουντάδικο, όπου μπήκε η Τζούλι και θα ρωτήσει τους σερβιτόρους και τον σεκιουριτά του καταστήματος για εκείνη, δείχνοντάς τους τη φωτογραφία της.

Θα τηλεφωνήσει στην Καβάλα, σε φίλους και γνωστούς, ρωτώντας τους αν είχε επικοινωνήσει μαζί τους η Τζούλι, καθώς την είχε χάσει στην Αθήνα. Μετά τα μεσάνυχτα θα συναντήσει τον πατέρα του και θα αρχίσουν να την ψάχνουν μαζί. Στις 2:30 το πρωί της Δευτέρας θα δηλώσει την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και στις 9 το πρωί στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Ωστόσο, οι αντιφάσεις είναι πολλές και οι ελληνικές αρχές τον θεωρούν νούμερο 1 ύποπτο. Ενδεικτικό είναι ότι ήρθε σε επαφή με τηλεοπτικές εκπομπές, όπως εκείνες του Χαρδαβέλα και της Νικολούλη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, στέλνοντάς τους τις φωτογραφίες της Τζούλι, χωρίς όμως να εμφανιστεί αυτοπροσώπως.

18 μέρες αργότερα θα ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα και θα σοκάρει τη κοινή γνώμη, ενώ οι λεπτομέρειες που θα έρθουν στο φως θα συγκλονίσουν. Το πτώμα της γυναίκας θα βρεθεί – το κεφάλι της όμως, ποτέ. Το πτώμα θα το παραλάβει ο πρώην σύζυγός της και θα αναλάβει να το θάψει στις ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ο Σκιαδόπουλος θα καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά το 2002 η ποινή του θα μειωθεί σε 23 χρόνια λόγω καλής διαγωγής. Έχει πλέον στραφεί στον Θεό, παρακολουθούσε μαθήματα βυζαντινής μουσικής και σπούδαζε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού. Το 2009, δέκα χρόνια μετά το έγκλημα, θα αφεθεί ελεύθερος. Ζει στην Κομοτηνή, όπου διατηρεί ένα σύγχρονο στεγνοκαθαριστήριο και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Επιμέλεια: Κλεωνάντα Χρουμπ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης