Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην οικία του στα Χανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα επιβεβαίωσε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου, Μάθιου Μίλερ.

«Έτσι, όπως είπα στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και (ο Άντονι Μπλίνκεν) ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια», σημείωσε ο κ. Μίλερ.

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια διάχυση της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο και θα συζητήσει συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι διάφορες πλευρές στην περιοχή ώστε να αποφευχθεί μια γενίκευση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει τα άμεσα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και τις προσπάθειες για την επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων, που κρατούνται από τη Χαμάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης