Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση του πλοίου «Νοοr1».  Σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Ο επιχειρηματίας, πρώην συνεργάτης της εταιρίας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατηγορήθηκε για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, καταδικάστηκε πρωτοδίκως, αλλά απαλλάχτηκε στη δίκη στο Εφετείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» από ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά στην πολυετή δικαστική περιπέτειά του, η υγεία του είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στον πνεύμονα κατά τη διάρκεια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης ήταν επί σειρά ετών έμπορος πολυτελών αυτοκινήτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό αλλά και στη διακίνηση πετρελαίων της Capital στο Ντουμπάι.

Κατά το επίδικο διάστημα πριν τη μεταφορά των ναρκωτικών, είχε πρωταγωνιστήσει στην πώληση του «Noor 1» από τον προηγούμενο πλοιοκτήτη στον τελευταίο.

Μάλιστα επρόκειτο να λειτουργήσει κοινή εταιρεία με τα αρχικά του Κοτσώνη, του πρώην πλοιοκτήτη και του Ευθύμιου Γιαννουσάκη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου» με το «Noor 1».

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 10 ετών, αλλά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά τον είχε αθωώσει ομόφωνα «με ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε επισημάνει στην ανακοίνωση της απόφασης η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη, παρότι η εισαγγελέας της Έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του, θεωρώντας τον ως κεντρικό πρόσωπο στην εκμετάλλευση του πλοίου «Noor 1».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης