«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 28 Δεκεμβρίου, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης (γνωστό ως «push dagger») από 44χρονο Νορβηγό, μέσα σε μπαρ (μπυραρία), όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.
Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο», καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.
Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.
Ο 32χρονος αστυνομικός
Στον εισαγγελέα την Παρασκευή ο 44χρονος δράστης
Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία εννιά χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.
Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού (επίσης 32 ετών) νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.
Το Σάββατο η κηδεία
Το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 32χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε. Η κηδεία θα γίνει στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, στις 12:00.
Τι είναι το μαχαίρι «push dagger»
Το «push dagger» είναι ένα στιλέτο με κοντές λεπίδες και λαβή «Τ» που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να κρατιέται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά. Η χρήση του ξεκίνησε ως όπλο για τους αμάχους στις αρχές του 19ου αιώνα, και χρησιμοποιήθηκε επίσης στον πόλεμο των χαρακωμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, πολλές νέες εκδοχές του push dagger κατασκευάστηκαν από διάφορους μεταλλουργούς και πωλήθηκαν κυρίως ως όπλα αυτοάμυνας, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α..