Μετά από ένα παιχνίδι με «χιτσκοκικό» φινάλε και σίγουρα ακατάλληλο για… καρδιακούς, η ΑΕΚ πήρε απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με λυτρωτή τον Μίτσελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ένωση» έχανε με 1-3 μέχρι το 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και όλα έδειχναν ότι θα γνώριζε τον αποκλεισμό από τους «4» του Κυπέλλου.

Ο Μίτσελ, όμως, είχε διαφορετική άποψη, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από σαράντα μέτρα, διαμόρφωσε το τελικό 2-3, το οποίο έδωσε την πρόκριση στον «δικέφαλο», καθώς είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς.

Η ομάδα του Χιμένεθ άνοιξε το σκορ στο 13′ με τον Λαγό, όμως στη συνέχεια οι «πράσινοι» με γκολ των Σισέ (19΄), Ζιλμπέρτο Σίλβα (45΄), Βύντρα (63΄) άγγιξαν το θαύμα, που όμως τελικά δεν έλαβε «σάρκα και οστά», μετά το γκολ του Μίτσελ  στο 98′.

Στην ημιτελική φάση, η ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ, που νωρίτερα νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό, αποκλείοντάς τον από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη λήξη του αγώνα, επεισόδια ξέσπασαν στον αγωνιστικό χώρο, όταν μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ συγκρούστηκε με την αστυνομία. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και ρίψη δακρυγόνων.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ανήκε στην ομάδα του Φερέιρα (στο 3ο λεπτό σουτ του Σισέ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα), όμως η Ένωση ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το δκορ.

Στο 13ο λεπτό ο Λαγός έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και αιφνιδίασε τον Καρνέζη, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Το γρήγορο γκολ της Ένωσης αφύπνισε τους «πράσινους», οι οποίοι απάντησαν άμεσα.

Στο 19΄ μετά από κόρνερ του Λέτο και την πρώτη κεφαλιά του Καντέ, ο Σισέ με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1.
Με ανεβασμένη την ψυχολογία, μετά τη γρήγορη ισοφάριση το «τριφύλλι» έψαξε και ένα δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά το πέτυχε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 45’ με ένα καταπληκτικό σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λουίς Σάχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 57’ φλέρταρε με το 3-1 με κεφαλιά του Σισέ, η οποία αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Αργεντίνο πορτιέρο της ΑΕΚ.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Γάλλος στράικερ το κατάφερε ο Βύντρα στο 63’. Μετά από κόρνερ του Λέτο, ο προωθημένος οπισθοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε το 1-3, το οποίο έδινε την πρόκριση στην ομάδα του Φερέιρα.
Η απίστευτη εξέλιξη του αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ προκάλεσε την έκρηξη των οπαδών της.

Δεκάδες από αυτούς κατάφεραν να μπουν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Παππά να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι. Περίπου 5 λεπτά κράτησε η διακοπή και το ματς άρχισε ξανά, αφού οι οπαδοί επέστρεψαν στην κερκίδα.

Στο 73’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Βύντρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα άρχισε να πιέζει τους «πράσινους».

Κι ενώ οι Σισέ και Λέτο έχασαν απίστευτες ευκαιρίες να πετύχουν το 1-4 και να σφραγίσουν την πρόκριση για το «τριφύλλι», ο Μίτσελ έδωσε το «φιλί της ζωής» στην ΑΕΚ, στέλνοντας στα ημιτελικά την Ένωση και τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο.

Συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεοαποκτηθείς άσος της Ένωσης εκτέλεσε φάουλ από τη σέντρα και, μετά από ολέθριο λάθος του Καρνέζη, την είδε να καταλήγει στα δίχτυα, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του Χιμένεθ.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (Λαγός 13′)


AEK-Παναθηναϊκός 1-1 (Σισέ 21′)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (Zιλμπέρτο 45′)


Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-3 (Βύντρα)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-3 (Μίτσελ 90+8)

Η εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ


ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3

Γκολ: 13′ Λαγός- 20′ Σισέ, Ζιλμπέρτο 45′, Βύντρα 63′

Κίτρινες: Ντιόπ, Γιάχιτς-Βύντρα

Κόκκινες: Βύντρα (72′)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Μάκος (80′ Μίτσελ), Καφές (53′ Μπάχα), Ντιόπ, Λαγός (71′ Μπλάνκο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Παναθηναϊκός (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Νίνης, Κατσουράνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74′ Μαρίνος), Σισέ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης