Πρώτο θέμα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα στον Guardian είναι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό μέσο ενημέρωσης στάθηκε στη δήλωση, που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πως «πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρώτη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται να πήγε καλά.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας ΕΡΤ αναφέρει ότι ο Ερντογάν είπε στον Έλληνα αρχηγό κράτους ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα χαιρέτισε την έναρξη μιας νέας εποχής μεταξύ των δύο χωρών, των ανήσυχων γειτόνων και των ιστορικών αντιπάλων του ΝΑΤΟ.

“Πιστεύω ότι αυτή η σύνοδος κορυφής θα είναι μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας “, φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι Υπουργοί των δύο χωρών θα έχουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε για όλα τα θέματα. Έχουν γίνει προετοιμασίες από τους Υπουργούς… Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουν βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο”.

Η κ.Σακελλαροπούλου είπε ότι παρά τις διαφορές που χωρίζουν τα δύο έθνη, ήταν ζωτικής σημασίας -δεδομένων των γεγονότων που εκτυλίσσονται στην περιοχή -να επιδιορθωθούν οι φράχτες», έγραφε το άρθρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης