«Tο δισ. εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», όπως λέει το αρχαίο ρητό κάτι που ταιριάζει και στην περίπτωση του τράπερ Don Leon ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια καθώς είχε συλληφθεί και το 2021 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έκανε εκρήξεις και διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Ο Don Leon, κατά κόσμον Νικηφόρος Μπούκλης, συνήθιζε να επιδεικνύει τα «λάφυρα» της εγκληματικής του δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, αναρτούσε προκλητικά στην πλατφόρμα του TikTok δέσμες χρημάτων με φόντο αφίσα της γνωστής γκανγκστερικής ταινίας «Ο Σημαδεμένος (Scarface)». Ανάμεσα στα βίντεο που έχουν ανέβει είναι και η στιγμή της αποφυλάκισής του τον περασμένο Ιανουάριο. Το βίντεο κλείνει με τη φράση «coming soon», δηλαδή «επιστρέφει σύντομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Don Leon αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο γιατί τελείωσε το… 18μηνο της προσωρινής του κράτησης

Ήταν καλοκαίρι του 2021 όταν ο γνωστός τράπερ περνούσε το κατώφλι του ανακριτή ως κατηγορούμενος για τις εκρήξεις και τις διαρρήξεις, με τις δικαστικές αρχές τότε να τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ενώ η φωτογραφία του δόθηκε με εντολή εισαγγελέα στη δημοσιότητα.

Το «λιοντάρι» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του βγήκε από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Ιανουάριο γιατί είχε παρέλθει το 18μηνο που ορίζει ο νόμος ως το ανώτατο όριο για να μείνει κάποιος προσωρινά κρατούμενος ως υπόδικος όταν δε γίνεται η δίκη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αποφυλάκισή του,του επιβλήθηκαν δύο περιοριστικοί όροι:

Να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μη φύγει εκτός χώρας. Όρους που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» τηρούσε.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη σύλληψή του και ενώ κατηγορείται για κακούργημα, η δίκη του όχι μόνο δεν έχει γίνει αλλά δεν έχει καν προσδιορισθεί. Όσο περιμένει να μάθει το πότε θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου, γυρίζει βίντεο κλιπ, ηχογραφεί τραγούδια και συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα τράπερ της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Δημοσίως δηλώνει μετανιωμένος για τα ΑΤΜ και τη φυλακή αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του ξεκινά και πάλι να ανατινάζει και να ληστεύει ΑΤΜ ανά την Ελλάδα παρέα με άλλα δύο άτομα. Ο τρόπος δράσης τους – που ήταν ίδιος με την πρώτη υπόθεση – τους “έκαψε ” και τους έβαλε εξ αρχής στο κάδρο των υπόπτων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο διαβιβαστικό της αστυνομίας:

«Ο τρόπος δράσης και η μεθοδολογία των δραστών, καταδεικνύει άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου των πράξεων τους, καθόσον οι ώρες που χρησιμοποιούσαν για τη δράση τους ήταν οι πρώτες πρωινές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και από την Αστυνομία».

Ο τράπερ με τους χιλιάδες έφηβους και νέους θαυμαστές και τα χιλιάδες views στο youtube φέρεται να είναι εκείνος που αναζητά εκρηκτικά μαζί με άλλα μέλη της σπείρας και να κρατά επί της ουσίας τσίλιες για το αν πλησιάζει κάποιος τη στιγμή που ανατινάζουν ΑΤΜ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης