Με κάμερες που είχε τοποθετήσει στους οίκους ανοχής παρακολουθούσε η 43χρονη από τον Άγιο Δομίνικο τις κοπέλες που εργάζονταν για λογαριασμό της και προσέφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε δεκάδες πελάτες καθημερινά. Η επιχειρηματίας δεν άφηνε τίποτα στην τύχη και ήταν πολύ σκληρή απέναντι στις γυναίκες καθώς σε περίπτωση που κάποια από αυτές δεν πήγαινε για δουλειά, τους επέβαλε πρόστιμα που κυμαίνονταν από 200 έως 300 ευρώ. Μάλιστα, οι γυναίκες εργάζονταν ακόμα και όταν ήταν αδιάθετες. Τους είχε δώσει και διάφορα… θελκτικά ονόματα όπως «Λολίτα», «Πάμελα», «Αντωνέλλα», «Ιζαμπέλα».

Η φερόμενη αρχηγός του κυκλώματος ήταν στη θέση τους πριν από χρόνια καθώς και η ίδια υπήρξε ιερόδουλη. Όμως όλα αυτά τα είχε αφήσει πίσω της… Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων έβλεπαν την 43χρονη που έμενε σε διαμέρισμα της Γλυφάδας να βγαίνει από το σπίτι της μετά το μεσημέρι και να κατευθύνεται είτε στο γυμναστήριο της είτε στο γραφείο γνωστού πλαστικού χειρουργού όπου φρόντιζε την εμφάνιση της. Εκεί που δεν πήγαινε ποτέ ήταν στους οίκους ανοχής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα που γεννήθηκε στον Άγιο Δομίνικο συνεργαζόταν με τη «νούμερο δύο» της οργάνωσης και κατέστρωναν τα επιχειρηματικά τους σχέδια βλέποντας την «απόδοση» κάθε κοπέλας στους οίκους ανοχής. Όμως δεν σταματούσε εκεί καθώς μέσω των εταιρειών της είχε «απλωθεί» και στο κέντρο της Αθήνας αγοράζοντας μερίδιο από ένα ξενοδοχείο και ταυτόχρονα είχε στρέψει το βλέμμα της στη Μύκονο όπου ετοιμαζόταν να εμπλακεί σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε ενοικιάσεις δωματίων μέσω γνωστής πλατφόρμας. Αυτό όμως που αναμένεται να μπει στο «μικροσκόπιο» της αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» είναι κάποιες κινήσεις που έδειξαν διάθεση από την 43χρονη να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. «Ο σύζυγος της διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα και ενδεχομένως να ήταν πιο εύκολη η διαδικασία. Ωστόσο, παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που ήθελε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν για μια ακόμα φορά με τους συναδέλφους τους από την Ισπανία προκειμένου να τους βοηθήσουν στην προσέγγιση των θυμάτων, μέσω της κοινής γλώσσας.

Μάλιστα, σε tweet της η ισπανική αστυνομία αναφέρει: «Έστειλαν γυναίκες από τη Βενεζουέλα για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Αθήνα. Συνεργαζόμαστε με την ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Δέκα γυναίκες έχουν αφεθεί ελεύθερες και άλλα δέκα άτομα είναι υπό κράτηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως οι Ισπανοί έμειναν άναυδοι όταν μπήκαν στους οίκους ανοχής με τις συνθήκες υγιεινής που είδαν. «Δεν πίστευαν στα ματιά τους με αυτά που έβλεπαν και τους χώρους όπου αναγκάζονταν να δουλεύουν οι γυναίκες» λέει αστυνομικός.

Οι έξι συλληφθέντες θα απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης