Σε νέα φάση μπαίνει η ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Γάζα, αφού οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός κατέρρευσαν, όπως δήλωσε στο BBC πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις που βρίσκεται στη Ντόχα του Κατάρ.

Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο με την ελπίδα να παραταθεί περαιτέρω η προσωρινή παύση των μαχών, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως τελικά δεν θα συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε LIVE

 

 

Ο εφιάλτης επέστρεψε

Υπενθυμίζεται ότι οι μάχες ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν ξανά σήμερα το πρωί μετά τη λήξη μιας εβδομαδιαίας προσωρινής εκεχειρίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε συγκεκριμένα ότι έπληξε «περισσότερους από 200 στόχους τρομοκρατών» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ διευκρίνισε ότι «χτύπησε» περιοχές «παγιδευμένες από εκρηκτικά, σήραγγες που χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς, βάσεις εκτόξευσης (πυραύλων) και κέντρα διοίκησης επιχειρήσεων» της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον 178 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μέχρι το μεσημέρι από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός, παράλληλα με την επανέναρξη των εχθροπραξιών, δημοσίευσε χάρτη με ασφαλείς περιοχές στις οποίες μπορούν να καταφύγουν οι κάτοικοι της Γάζας, ιδιαίτερα την περιοχή Χαν Γιουνίς.

Στην ανακοίνωσή του υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει σε ιστότοπο του ισραηλινού στρατού στα αραβικά, στον οποίο υπάρχει Χάρτης Ζώνης Εκκένωσης. Επίσης επισημαίνεται ότι βίντεο στην αραβική γλώσσα έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι ο χάρτης διανέμεται από τον στρατό στη Γάζα.

 


“Αυτός χωρίζει το έδαφος της Λωρίδας της Γάζας σε περιοχές βάσει αναγνωρίσιμων περιοχών ώστε να επιτρέπει στους κατοίκους της Γάζας να προσανατολιστούν και να καταλάβουν τις οδηγίες, και να απομακρυνθούν από συγκεκριμένα μέρη για την ασφάλειά τους, αν απαιτείται”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης