Μια αναδρομική έκθεση παιδικής δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Πρόκειται για έργα που φιλοτέχνησαν παιδιά έως 16 ετών, με κύριο θέμα έμπνευσης τη θάλασσα, και εκτίθενται με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που έχουν το ίδιο  θέμα.

Στην περίπτωση των παιδιών, τα έργα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου παιδαγωγικού προγράμματος εικαστικής αγωγής, που εφαρμόζεται στα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου από το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη των εικαστικών εργαστηρίων, Παρασκευή Γαρδέλη, με τις διάφορες τεχνικές και τη χρήση πολλών υλικών, τα παιδιά εξερευνούν τις δυνατότητες που έχουν για δημιουργική έκφραση και με τις ασκήσεις φαντασίας και επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης και όλων των πλαστικών στοιχείων, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ζωγραφικής.

Το αποτέλεσμα είναι έργα πρωτογενή, ονειρικά, που μοιάζουν με εικονογράφηση παραμυθιών. Ένας κόσμος αποκλειστικά των παιδιών, που εκφράζει και επισημαίνει δυναμικά τον προβληματισμό, τα πιστεύω και την αντίληψή τους για το κοινωνικό μας περιβάλλον αλλά και για τη φύση.

Στην έκθεση συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες : Φωτεινή Καφίδα-Τέρρα, Κώστας Κομνηνός, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτριος Μοράρος, Νίτα Οικονόμου και Νίκος Ποδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης