Η ανακωχή του Ισραήλ και της Χαμάς παρατάθηκε για μια μέρα, ως αύριο Παρασκευή (1/12), κάτι που επιβεβαίωσε το Κατάρ (η χώρα που διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στα μέρη με αιγυπτιακή και αμερικανική υποστήριξη), μερικά λεπτά αφού τυπικά εξέπνευσε η ισχύς της εξαήμερης «ανθρωπιστικής παύσης» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας .

«Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή πλευρά συμφώνησαν να παρατείνουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για μια επιπλέον ημέρα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας του εμιράτου του Κόλπου, ο Ματζίντ αλ Ανσάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χαμάς και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσαν νωρίτερα πως η ανακωχή —η ισχύς της οποίας εξέπνεε στις 07:00— παρατείνεται για ακόμη 24 ώρες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως αποφυλάκισε άλλους 30 Παλαιστίνιους

Τριάντα Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι στο Ισραήλ αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας ανακωχής με τη Χαμάς, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών.

Διευκρίνισε πως τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με τη διπλωματία του Κατάρ, επρόκειτο για 16 ανήλικους και 14 γυναίκες, αφέθηκαν ελεύθεροι από κέντρα κράτησης στην επικράτεια του Ισραήλ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφυλακίστηκαν σε αντάλλαγμα, για την απελευθέρωση από τη Χαμάς 16 ομήρων που κρατούσε στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων μεταναστών και προσώπων με διπλή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Beitunia, δυτικά της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής είχαν εισβάλει στην πόλη νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Wafa) ανέφερε ότι οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στις γειτονιές κοντά στη στρατιωτική φυλακή Όφερ, μέχρι το κέντρο της πόλης, γεγονός που οδήγησε στο ξέσπασμα των συγκρούσεων με τους Παλαιστίνιους.

Η έφοδος του ισραηλινού στρατού έγινε, ενώ εκατοντάδες πολίτες, οικογένειες κρατουμένων περίμεναν την απελευθέρωση της έκτης παρτίδας κρατουμένων, μπροστά από τις στρατιωτικές φυλακές Όφερ, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης