Το καταδρομικό USS Carney του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ερχόταν από περιοχή της Υεμένης η οποία είναι ελεγχόμενη από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει.

«Περί τις 11:00 (ώρα Σανάα)», το USS Carney «κατέρριψε ένα KAS04», UAV ιρανικής κατασκευής, που είχε απογειωθεί «από περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενης από τους Χούθι», ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»). Πρόσθεσε πως το drone κατευθυνόταν προς το αντιτορπιλικό τύπου Άρλι Μπερκ κι οι προθέσεις του χειριστή του «ήταν άγνωστες», ανακοίνωσαν λίγο αργότερα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού για απειλές που σχετίζονται με οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν, λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τον προηγούμενο μήνα, αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ έστειλαν πρόσφατα ισχυρή ναυτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων και των πλοίων που τα συνοδεύουν, μαζί με περίπου 2.000 πεζοναύτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης