Άλλοι 12 αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς το βράδυ της Τρίτης (28/11), 53 ημέρες αφότου μεταφέρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι ύστερα από την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι 12 όμηροι, 10 Ισραηλινοί και 2 Ταϊλανδοί, βρίσκονται ήδη σε ισραηλινό έδαφος.

Παράλληλα, 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, όλοι τους γυναίκες και νέοι κάτω των 19 ετών, απελευθερώθηκαν απόψε από τις ισραηλινές φυλακές, αφότου η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ απελευθέρωσαν 12 ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνεται το λεωφορείο που μετέφερε τους Παλαιστίνιους να αναχωρεί από τη φυλακή Όφερ με προορισμό την πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Όχθης.

Δείτε LIVE

Η Haaretz έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 10 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν απόψε.

Στο μεταξύ, πηγές από την Αίγυπτο κάνουν λόγο για συμφωνία επέκτασης της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα για δύο επιπλέον ημέρες, ωστόσο προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Ισραήλ.

Ισραηλινός στρατός: Η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας έγιναν στόχος τριών εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, κατά παράβαση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τόνισε ο ισραηλινός στρατός. Όπως μετέδωσε η Jerusalem Post άνδρες της Χαμάς άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ορισμένοι στρατιώτες του Ισραήλ. Και στα δύο συμβάντα οι δυνάμεις του Ισραήλ παρέμειναν στις θέσεις τους σύμφωνα με τον IDF.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης