Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, μετά από πτώση μεγάλου πλατάνου πάνω σε στέγαστρο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Το μεγάλο δέντρο έσπασε σχεδόν κοντά στο ριζικό του σύστημα πέφτοντας πάνω σε στέγαστρο κάτω από το οποίο υπήρχαν δυο σταθμευμένα οχήματα, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επιτόπου επιχείρησαν 9 άτομα με 3 οχήματα της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος ενώ να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες»

Η πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Καλαϊτζίδου σημειώνει πως «δυστυχώς, το κακό έγινε, ευτυχώς όμως είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Σταθήκαμε τυχεροί αφού δε θρηνήσαμε θύματα. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι οι ειδικοί μας διαβεβαίωναν ότι τα πλατάνια δεν κλαδεύονται και ότι για τον συγκεκριμένο πλάτανο, δεν υπάρχει κανένας φόβος. Όμως διαψεύστηκαν, ο πλάτανος έπεσε καταστρέφοντας, περιουσίες».«Θέλω να ευχαριστήσω την πυροσβεστική που ανταποκρίθηκε άμεσα, την τροχαία και το ηλεκτρολογικό τμήμα (ομάδα επιφυλακής) του Δήμου. Οι υπόλοιποι ήταν εκτός» καταλήγει με έμφαση η πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής κοινότητας .

Ο απολογισμός της ημέρας – Κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από την Π.Υ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη έχει καταγράψει 28 περιστατικά που αφορούν σε κοπές δέντρων και 11 περιστατικά σε αφαίρεση κάποιου αντικειμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: ThessToday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης