Ακόμη μια γυναίκα εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης (22/11), προκειμένου να καταγγείλει επίθεση, που δέχτηκε από τον «Δράκο των Εξαρχείων».

Η κοπέλα (γεννηθείσα το 1992) μετά από τις φωτογραφίες,που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, έσπευσε στην Αστυνομία για να αναφέρει και τη δική της περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η «Ζούγκλα», η ίδια κατήγγειλε ότι ο Σύριος στις  12:45  την προηγούμενη Πέμπτη (16/11) την απείλησε ακολουθώντας την για αρκετά λεπτά από τη συμβολή των οδών Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και Φρατζή στην Αθήνα μέχρι τη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Καλλιδρομίου.

Ο Σύριος σταμάτησε να την ακολουθεί όταν έφτασε σε σημείο όπου υπήρχαν αρκετοί περαστικοί.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Τους είδα να παλεύουν – Το κορίτσι ήταν σε σοκ»

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα το πρωί της Δευτέρας από τα χέρια του 23χρονου μίλησε στην ΕΡΤ για το τρομακτικό περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε ο κ. Φώτης Τασόπουλος.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους».

«Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…»

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη».

«Τη βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό  να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές».

«Έλεγε: “Πήγε να με βιάσει” και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση.

Δείτε το βίντεο από τις δύο εκ των πέντε επιθέσεων στα Εξάρχεια

Αναζητούνταν και για απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα

Συγκεκριμένα, οι αρχές τον αναζητούσαν για απόπειρα βιασμού που είχε διαπράξει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στις 24 Οκτωβρίου στην Παραλιακή λεωφόρο στη Γλυφάδα, σε βάρος μίας 18χρονης. Τότε είχε επιτεθεί στη συγκεκριμένη κοπέλα και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται. Η κοπέλα το έβαλε στα πόδια και τότε εκείνος την καταδίωξε, την έριξε κάτω και αποπειράθηκε να τη βιάσει, από τις φωνές της όμως βγήκαν περίοικοι και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών που τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού νωρίτερα είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν και για τις πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης