Αύριο, Παρασκευή, ο 23χρονος Mohamed A. θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή αντιμετωπίζοντας ένα βαρύ κατηγορητήριοΒιασμό τετελεσμένο και απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Η προφυλάκισή του είναι σχεδόν σίγουρη βάση του κατηγορητηρίου αλλά και εξαιτίας του  ότι έχει παραβιάσει τους  περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όταν τον περασμένο Αύγουστο είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Γρεβενών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του 23χρονου αποκάλυψε σωρεία λαθών που οδήγησαν εκτός φυλακής.

Γεννημένος σύμφωνα με τα επίσημα χαρτιά το 1η Ιανουαρίου 2000 στη Συρία ήρθε στη χώρα μας σε ηλικία 15 ετών και ζητά άσυλο. Φιλοξενείται ως πρόσφυγας αλλά από το 2021 και μετά κανείς δεν γνωρίζει που είναι καθώς τα χαρτιά του έχουν λήξει. Με λίγα λόγια ένας άντρας κυκλοφορεί στην Ελλάδα παράνομα χωρίς κανείς να μπορεί να τον εντοπίσει. Αυτό είναι το πρώτο λάθος.

Στις 10 Αυγούστου 2022 οι αστυνομικοί θα του περάσουν χειροπέδες καθώς αποπειράται να βιάσει μία γυναίκα στην πλαζ Αλίμου και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Η μανία του είναι τόσο μεγάλη που τη ρίχνει αρχικά στο έδαφος. Η γυναίκα προσπαθεί να ξεφύγει αλλά εκείνος την ακινητοποιεί και επιχειρεί να τη βιάσει. Εκείνη καλεί σε βοήθεια και τη σώζουν οι περαστικοί που έχουν καλέσει στο μεταξύ την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολογείται στην 25η τακτική ανακρίτρια που τον στέλνει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενο.

Στο ένταλμα μάλιστα προσωρινής κράτησης που αποκαλύπτει η« Ζούγκλα» αναφέρεται: 

“Κατηγορείσαι ως υπαίτιος στον Άλιμο στις 10.08.2022 τέλεσες έγκλημα που τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας. Συγκεκριμένα τέλεσες το κακούργημα του βιασμού ήτοι με σωματική βία να εξαναγκάσεις άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης. Η εκτέλεση της πράξης δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική σου βούληση αλλά εξαιτίας εξωτερικών εμποδίων».

Ο 23χρονος δύο μέρες μετά θα πάρει το δρόμο για τη φυλακή .

Τα λάθη που τον άφησαν ελεύθερο 

Στις 10 Φεβρουαρίου  2023 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών θα χαρακτηριστεί επικίνδυνος και ζητείται η κράτησή του μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024  ενώ αναφέρεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό όχι μόνο να τελέσει ίδια αδικήματα αλλά και να φύγει από την Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 2023 όμως η Εισαγγελία Εφετών κρίνει ότι πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι: Να μένει σε δομή στη Μαλακάσα καθώς δεν είχε μόνιμη κατοικία και να εμφανίζεται κάθε 1η ,10η και 20η ημέρα κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής του δηλαδή του Ωρωπού.

Έτσι στις 10 Αυγούστου 2023 ο  υπόδικος αποφυλακίζεται μέχρι και τη δίκη του το 2024 .Αυτό είναι το δεύτερο λάθος.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πήγε ποτέ στη δομή της Μαλακάσας όπως όριζε η δικαστική απόφαση για την αποφυλάκισή του;
Γιατί τον Φεβρουάριο χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος ενώ τον Ιούλιο όχι;

Η υπόθεση έχει φέρει ήδη καρατομήσεις στο αστυνομικό τμήμα του Ωρωπού αλλά και έναν κατηγορούμενο που δείχνει να είναι αμετανόητος λέγοντας στους αστυνομικούς ότι θα το ξανακάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Και που με συλλάβατε; Όταν βγω από τη φυλακή, πάλι για γυναίκες θα ψάχνω».

Αποκάλυψε όμως και το πόσο εύκολα μπορούν να λειτουργήσουν επικίνδυνοι κακοποιοί εντός της Ελλάδας χωρίς να τους ενοχλεί κάποιος παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για κακουργήματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης