Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε την Κυριακή γεμίζοντας όνειρα και ελπίδα πολλούς νέους δημιουργούς. Το Βραβείο Finos Film απέσπασε η ελληνική ταινία «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, Βαρβάρα Δούκα και Φωτεινή Μπαξεβάνη, αποφάσισε να βραβεύσει μία ταινία η οποία με υψηλή αισθητική αξία, συνδέει τον ελληνικό κινηματογράφο με ένα εμβληματικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας, και μέσα από μία απόλυτη εναρμόνιση όλων των συντελεστών, πετυχαίνει να φωτίσει με καίριο τρόπο τον διαχρονικό κύκλο βίας ενάντια στη θηλυκή υπόσταση, που δυστυχώς ως τις μέρες μας δεν έχει κλείσει.

Την απονομή του βραβείου έκανε ο εκπρόσωπος της Φίνος Φιλμ Στάθης Καμβασινός, στην Εύα Νάθενα και στον παραγωγό Διονύση Σαμιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και σενάριο Κατερίνας Μπέη είναι εμπνευσμένη από το διαχρονικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.

Η ταινία απέσπασε συνολικά έξι βραβεία στο 64ο ΦΚΘ και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Νοεμβρίου από την Tanweer Productions.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης