Μόλις στα 23 της χρόνια είχε βρεθεί νεκρή σε έναν κάδο σκουπιδιών, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, έξω από ένα γκαράζ της οδού Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2021. Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της Φαίης υποστήριζε ότι το παιδί του είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Πολλοί τον άκουγαν αλλά λίγοι τον πίστευαν ενώ για τις έρευνες του είχε προσλάβει και ιδιωτικό ερευνητή.

Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έφερε αποτελέσματα και ο ανακριτής εξέδωσε εντάλματα για τρία άτομα, που ήταν πολύ κοντά στο αδικοχαμένο κορίτσι. Την μητέρα της, την αδελφή της και την σπιτονοικοκυρά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή ήταν μητέρα τριών παιδιών και όταν βρέθηκε νεκρή κυοφορούσε το τέταρτο που ποτέ δεν πρόλαβε να γεννηθεί. Όταν ξεκίνησε η έρευνα για τον θάνατό της, υπήρχαν μαρτυρίες που έλεγαν ότι «το κορίτσι έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από την σπιτονοικοκυρά της και τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, ούτε καν να μιλήσει. Πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρχές έλεγαν ότι ενώ ήταν έγκυος χοροπηδούσαν πάνω στην κοιλιά της».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που είχε εξετάσει την σορό του θύματος «αιτία θανάτου ήταν ένα ισχαιμικό επεισόδιο» που όμως δεν δικαιολογούνταν από την ηλικία της και την κατάσταση της υγείας της.

Οι τρεις γυναίκες, που είχαν εξεταστεί από την πρώτη στιγμή και ήταν τελείως αρνητικές, συνελήφθησαν στην περιοχή της Κυψέλης και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Είναι αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες: για δύο ανθρωποκτονίες -τη δολοφονία της 23χρονης και μίας ηλικιωμένης γυναίκας- καθώς και για εμπορία ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

• 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

• 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και

• 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης