Η επίσημη ανακοίνωση του κατασκευαστή από τη Μπολόνια ότι η Ducati μπαίνει στο Motocross από το 2024 υπογράφοντας παράλληλα συνεργασία με τον Antonio Cairoli, σαν αναβάτης εξέλιξης του project off road, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν.

Από ότι αναφέρει η ανακοίνωση ο κατασκευαστής με έδρα τη Μπολόνια εργάζεται εδώ και δύο χρόνια σε ένα πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του την επόμενη σεζόν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross, με στόχο την επιβεβαίωση των τεχνικών λύσεων και την εξέλιξη μέσα από τους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση, να ξεκινήσει πρώτα από τους αγώνες, είναι σύμφωνη με την φιλοσοφία της Ducati να εξελίσσει τα νέα σπορ και υψηλών επιδόσεων μοντέλα της μέσα από τον ανταγωνισμό στις πίστες.

Το project off road έχει στόχο τη δημιουργία μιας σειράς κινητήρων και μοτοσυκλετών εκτός δρόμου, ξεκινώντας από το motocross, που θα γίνουν σταδιακά μέρος μιας οικογένειας μοτοσυκλετών με το όνομα Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Ducati μπαίνει στο Motocross

Antonio Cairoli

Για να επιταχύνει την εξέλιξη η εταιρεία με έδρα τη Μπολόνια υπέγραψε συμφωνία με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross Antonio Cairoli ως αναβάτη εξέλιξης για το νέο project.

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, σχολίασε: “Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω την είσοδο της Ducati στο Motocross. Ένας εντελώς νέος κόσμος για την Ducati στον οποίο θέλουμε να φέρουμε το ταλέντο μας στο σχεδιασμό ελαφριών μοτοσυκλετών, με εξαιρετικά εξαρτήματα και υψηλές επιδόσεις και – πάνω απ ‘όλα – που ενθουσιάζει όλο και περισσότερους μοτοσυκλετιστές. Ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι η πίστες είναι το καλύτερο εργαστήριο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή των μοτοσυκλετών που θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμες σε πελάτες και λάτρεις της εταιρίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή όπως ο Tony Cairoli, ο οποίος, μαζί με το πάθος και την αφοσίωση πολλών από εμάς εδώ στο Borgo Panigale, θα συμβάλει στο να κάνει την Ducati ικανή να προσφέρει προϊόντα, για χρήση εκτός δρόμου, πολύ υψηλών επιδόσεων στους παθιασμένους πελάτες της όπως έχουμε αποδείξει και στην άσφαλτο. Το έργο είναι εφικτό χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει την επιθυμία μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέους κόσμους, να μιλήσουμε με νέους μοτοσυκλετιστές και επομένως να μεγαλώσουμε την κοινότητα της Ducati.”

Ο Antonio Cairoli πρόσθεσε: “Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μέρος του κόσμου της Ducati, που ήταν πάντα σύμβολο του ιταλικού πνεύματος σε όλο τον πλανήτη, και που ξεκινώ αυτή τη συναρπαστική νέα περιπέτεια, σε ένα εξ ολοκλήρου Ιταλικό project. Το να μπορώ να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας μοτοκρός του Borgo Panigale είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα”.

Η Ducati υπέγραψε επίσης πολυετή συμφωνία με τη Maddii Racing, μια από τις πιο έμπειρες ομάδες στους αγώνες μοτοκρός, η οποία θα είναι η ομάδα αναφοράς για τις αγωνιστικές δραστηριότητες MX και θα λάβει μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross 2024 με τον Alessandro Lupino, οκτώ -Πρωταθλητής Ιταλίας και νικητής του 2021 MXoN, που επίσης υπέγραψε συμβόλαιο με την Ducati ως αναβάτης αγώνων και δοκιμών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης