«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλεται να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική. Αυτό θα εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της ίδιας της Ε.Ε.».

Αυτό δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών -και πρώην πρωθυπουργού της χώρας- στην Ελλάδα. Ωστόσο, ανεπίσημα, ως ιδιώτης, έχει επισκεφθεί και παλαιότερα την Ελλάδα, όπως λέει ο ίδιος.

Σε σχετική ερώτηση αν δώσει «συμβουλές» στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δεδομένου ότι ο ίδιος χειρίστηκε με επιτυχία την αντιμετώπιση της κρίσης στην Αυστραλία, ο κ. Ραντ είπε:

«Εμείς δεν δίνουμε συμβουλές σε ξένες κυβερνήσεις. Θα ακούσουμε προσεκτικά τι θα μας πει η ελληνική κυβέρνηση και στον βαθμό του δυνατού θα διατυπώσουμε απόψεις και θα συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστραλός υπουργός σημείωσε ότι η παρουσία της δυναμικής, πολυάριθμης ομογένειας της Αυστραλίας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης