Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ηχούν ξανά σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ καθώς και σε άλλες ισραηλινές πόλεις.

Οι IDF πλήττουν στόχους στο Λίβανο ως απάντηση σε πυροβολισμούς κατά ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα, μεταδίδει η Haaretz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε χωρίς προειδοποίηση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, όπως μεταδίδει το CNN.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) που βρισκόταν σε εξέλιξη διεκόπη προσωρινά, λόγω των σειρήνων. Οι Ισραηλινοί βουλευτές μπήκαν σε καταφύγια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν στην ισραηλινή τηλεόραση.

Η στιγμή της εκκένωσης της Κνεσέτ:

Μια 54χρονη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα ρουκέτας στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε “μπαράζ ρουκετών” εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι σειρήνες ήχησαν επίσης στη μητρόπολη Τελ Αβίβ και σε πολλές πόλεις στο κεντρικό Ισραήλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα και η εκτόξευση ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος συνεχίζονται καθημερινά μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες μεταξύ αυτών είναι άμαχοι και παιδιά.

Πυρά στράφηκαν εναντίον αρκετών θέσεων των IDF. Σε απάντηση, οι IDF στόχευσαν τις εστίες των πυροβολισμών στο λιβανέζικο έδαφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης