Η Αμερικανική Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου τίμησε μετά θάνατον τον Χιθ Λέτζερ για το ρόλο του στον «Σκοτεινό Ιππότη». Το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον «Τζόκερ», παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος δήλωσε πως ήταν τιμή του να δουλέψει με τον Λέτζερ, την ώρα που οι παρευρισκόμενοι όρθιοι απέτισαν φόρο τιμής στον ηθοποιό.

Όλα δείχνουν πως ο Αυστραλός ηθοποιός θα πάρει και τη Χρυσή Σφαίρα. Η απονομή θα γίνει στο Λος Άντζελες τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Σκοτεινός Ιππότης» βραβεύτηκε και ως η καλύτερη ταινία δράσης της χρονιάς που πέρασε.  

Πέντε βραβεία πήρε η ταινία του Ντάνι Μπόιλ, «Slumdog Millionnaire», μεταξύ τους και αυτά της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Ο Σον Πεν πήρε το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου για το «Milk», ενώ η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου, όπου η Μέριλ Στριπ χρειάστηκε να μοιραστεί το βραβείο με την Αν Χάθαγουεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου θεωρούνται προπομπός των Όσκαρ ακόμη περισσότερο και από τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς έχουν ταυτοποίηση που φτάνει σε ποσοστό το 70%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης