Με την προθεσμία της Χαμάς να εκπνέει στις 17:00, ξεκίνησαν να εκτοξεύονται ρουκέτες προς την πόλη Ασκελόν, σύμφωνα με το BBC. Οι εκτοξεύσεις βλημάτων είναι συνεχείς, ωστόσο οι περισσότερες εκ των ρουκετών εξουδετερώνονται από το σύστημα άμυνας, Iron Dome. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έχει πληγεί ένα ξενοδοχείο. Στο μεταξύ, στο σημείο της επίθεσης και σε γειτονικές περιοχές ηχούν σειρήνες.

Μάλιστα, το βρετανικό δίκτυο μεταδίδει ότι την ίδια ώρα που ακούγονται συνεχείς εκρήξεις στην Ασκελόν, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται στη Γάζα με επιδρομές σε πολλαπλούς στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, είχε δώσει τελεσίγραφo στους κατοίκους της περιοχής, με την εξής ανακοίνωση:

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να αναγκάσει το λαό μας να αφήσει τα σπίτια του στην Λωρίδα της Γάζας, δίνουμε διορία τους κατοίκους της κατεχόμενης Ασκελόν να φύγουν πριν από τις πέντε απόψε. Εμείς σας προειδοποιήσαμε».

Πληροφορίες για τραυματισμούς μεταδίδει το BBC

Σύμφωνα με το BBC, νωρίς το βράδυ υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για τραυματισμούς στην Ασκελόν, ενόσω οι σειρήνες συνεχίζουν να ηχούν στην πόλη ακολουθούμενες από τον ήχο των ρουκετών. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι προετοιμάζονται για μια μακρά και δύσκολη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από τον Νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ

Παράλληλα, πληροφορίες για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Δείτε εικόνα από την επίθεση στην Ασκελόν

 

 

Η πόλη της Ασκελόν

Η Ασκελόν είναι παράκτια πόλη στη νότια περιοχή του Ισραήλ, στις ακτές της Μεσογείου, 50 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ και 13 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε εικόνα από τη Γάζα:

 

 

 

 

Πάνω από 1.000 νεκροί από την πλευρά του Ισραήλ – Ξεπερνούν τους 830 οι νεκροί από τη μεριά των Παλαιστινίων

Παράλληλα, η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο ανέρχεται πλέον σε πάνω από 1.000. Οι τραυματίες αγγίζουν τους 3.400.

Σύμφωνα με τη νεότερη επίσημη ενημέρωση της Γάζας, οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 830 και οι τραυματίες τους 4.250.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης