Την πρώτη ομιλία του στην Βουλή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον νέο πρόεδρο να αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση που σκοπεύει να ακολουθήσει.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη να δίνει μήνυμα ενότητας. Παρόντες είναι και οι 47 βουλευτές, ενώ το παρών έδωσε και ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα όταν μπήκε στην αίθουσα οι βουλευτές τον χειροκρότησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο.», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η διαδρομή του καθενός από εσάς αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για ένα συμπαγές μέτωπο». Έχουμε 27 βουλευτές ως αντιπολίτευση, θα έπρεπε να είναι παραπάνω. Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες».

«Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε μετά τον Ιανό ο κ. Μητσοτάκης, προσφέρει μόνο ειρωνεία, πόνο και χαστούκια στους συμπολίτες μας. Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158. Δεν θα ξεχαστούν τα Τέμπη. Θεωρεί τους Έλληνες χειραγωγούμενους ο κ. Μητσοτάκης».

«Δώρισα 8 κλιματιστικά, έναν διάδρομο κι ένα ποδήλατο στο σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα»

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ειρωνεύονται. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απανθρωπιά και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά», είπε για την επίσκεψη του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να κάνω μια δωρεά για 8 air condition, για να μην κρυώνουν τα παιδιά τον χειμώνα. Να κάνω μια δωρεά ένα διάδρομο κι ένα ποδήλατο, ώστε να μπορούν να αθλούνται. Ας κάνουν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης, και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Καραμανλής και η κ. Μιχαηλίδου…», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία…», είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική».

«Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούει όλους και όλες», πρόσθεσε.  «Και θα αναρωτηθούν κάποιοι. Τα ίδια λέγατε και στις εκλογές και κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης με 20% διαφορά. Εγώ σας απαντάω ξεκάθαρα και ειλικρινά. Δεν κέρδισε. Εμείς χάσαμε», είπε σε άλλο σημείο.

«Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί σε όλους».

«Σε λίγες μέρες θα κληθείτε για τον προϋπολογισμό. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι αδιανόητο να προστατεύει κάποιος την περιουσία του χωρίς να πληρώνει έξτρα. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι καλό πράγμα η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Υγείας… Θα υπερηφανευτούν για τη δήθεν επενδυτική βαθμίδα, την ίδια στιγμή που δεν προβλέπουν μέτρα για τα νοικοκυριά, τους πλειστηριασμούς».

«Στο τέλος της ημέρας, δεν νιώθουν τον πόνο, την ανασφάλεια, την αγωνία και την ανάγκη για προκοπή των νέων. Επιτρέπουν μόνο την εξαγωγή τους και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

«Δηλώνω προκαταβολικά υπερήφανος για τη μάχη που θα δώσετε στην Ολομέλεια», συνέχισε. «Ως πότε θα βαφτίζουμε τη δημόσια ευθύνη, ατομική ευθύνη; Ως πότε θα το επιτρέπουμε;», αναρωτήθηκε.

«Οι 47 άξιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Θα είμαι στο πλευρό σας. Σας θέλω στο πλευρό μου. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο σύμμαχος του ελληνικού οικονομικού συμφέροντος. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές. Υπόσχομαι ότι στα εθνικά μας θέματα, το κόκκινο δεν θα ξεθωριάσει καθόλου».

Ποιους προτείνει για τις θέσεις κλειδιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Τι προτάσεις του για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, γραμματέας η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής ο Γιώργος Τσίπρας.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο Διονύσης Καλαματιανός και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Συντονιστής ΕΠΕΚ θα είναι ο Παύλος Πολάκης. Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε με 29 υπέρ και 15 λευκά.

Να σημειωθεί πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε ψηφοφορία για τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έφυγε αμέσως μετά την ομιλία του νέου προέδρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης