Βάλτε χρώματα στο πιάτο και στο τραπέζι σας για να βοηθήσετε τη διάθεση σας και να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με πολλά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη καλή λειτουργία του οργανισμού σας!
Η ίδια η φύση μας βοηθάει να χρωματίζουμε το πιάτο μας και να απολαμβάνουμε έτσι πληθώρα θρεπτικών συστατικών, αφού οι φυσικές χρωστικές των ανεπεξέργαστων τροφών προσδίδουν σημαντική διατροφική αξία.
Τα φωτοχημικά που δίνουν χρώμα στα τρόφιμα διακρίνονται ως εξής:
• Τα καροτενοειδή που δεν μπορούμε να τα συνθέσουμε μόνοι μας, μειώνουν το κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα και σαν πανίσχυρα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα και την υγεία των ματιών.
Τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή είναι:
• τα κόκκινα (τομάτα, κεράσια, καρπούζι, και κόκκινες πιπεριές κ.ά.)
• τα πορτοκαλί (καρότα, βερίκοκα, ροδάκινα, γλυκοπατάτα, κολοκύθα, παπάγια κ.ά.)
• τα κίτρινα (πιπεριές, καλαμπόκι, μάνγκο κ.ά.)
Διαβάστε τη συνέχεια στο govastiletto.gr!