Eνώ οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετρούν ακόμη πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, σήμανε νέος συναγερμός για κακοκαιρία στο νομό. Σύμφωνα με εκτίμηση του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται υψηλά επίπεδα βροχής. Τα μετεωρολογικά αυτά δεδομένα προκαλούν εύλογη ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι, πάντως, σημειώνουν ότι πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία και δεν είναι ακόμη τίποτα δεδομένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης (19/9) του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, τα νέα δείχνουν δυσάρεστα για τη Θεσσαλία. Η πρόγνωση δείχνει πως η περιοχή θα δεχτεί πάνω από 100 mm υετού (βροχής).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόγνωση φέρει την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα ο οποίος θα επηρεάσει και τη χώρα μας στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για την επικείμενη κακοκαιρία 

Ένα… καλοκαιρινό διάλλειμα θα κάνει ο καιρός αυτήν την εβδομάδα και ύστερα θα επιστρέψουν οι βροχές και οι καταιγίδες, όπως επιβεβαιώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψή του αναφέρει:

«Στα τέλη Σεπτεμβρίου πάμε πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας «Daniel» που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης