Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου, για τρεις πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές αλλά και πύρινο μέτωπο στην Ελευσίνα κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Η κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα.

Στις 11:18 το πρωί, η πυρκαγιά στην περιοχή Ασπροπύργου – Ελευσίνας εξελισσόταν σε δύο μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση το στρατιωτικό αεροδρόμιο και την 112 Πτέρυγα Μάχης και το άλλο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η πυροσβεστική υπηρεσία με την οποία η «Ζούγκλα» μίλησε την ώρα που προαναφέρθηκε, εξήγησε πως οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στα δύο μέτωπα ανάλογα με τις ανάγκες. Επίσης, σημείωσε πως η εικόνα γύρω από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα «δεν είναι καθαρή», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολίτες από την περιοχή που τηλεφώνησαν στη «Ζούγκλα» επιμένουν πως οι φλόγες έχουν εισέλθει στην ευρύτερη περιοχή της Πτέρυγας Μάχης και του στρατιωτικού αεροδρομίου. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως σε μια προέκταση του αεροδρομίου οι φλόγες έχουν περάσει την περίφραξη όπου υπήρχε και στρατιωτικό φυλάκιο και έκαψαν μια απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων με χαμηλή βλάστηση αλλά και το ίδιο το ξύλινο φυλάκιο. Εκεί υπάρχουν οχήματα του στρατού και δεν διαφαίνεται απειλή για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε ρέμα το οποίο αρχίζει από το Θριάσιο και καταλήγει πολύ κοντά στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας, στη μία από τις δύο εισόδους, καίει ξερά χόρτα ενδεχομένως όμως και ελαστικά. Οι φλόγες στις 11:32 απέχουν 100 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου. Υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και προς το παρόν δεν διαφαίνεται κίνδυνος οι φλόγες να απειλήσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως η εν λόγω πυρκαγιά είναι πλέον υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το οπτικό υλικό από την περιοχή:

Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Αρχικά, γύρω στις 10:00 εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε οι κάτοικοι στην Λάκκα Κατσαρή να απομακρυνθούν προς τον Ασπρόπυργο. Σημειώνεται ότι ο κίνδυνος επέκτασης των εστιών είναι μεγάλος καθώς ως γνωστόν στην περιοχή υπάρχουν βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες και αποθήκες με εύφλεκτα υλικά.

Επίσης, με νεότερα μηνύματα μία ώρα μετά, ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Ποντίων και Βέρας προς Ελευσίνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.

Εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες

Μεταξύ άλλων, ένα εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη παραδόθηκε στις φλόγες με τους μαύρους καπνούς να είναι αρκετά πυκνοί, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για άλλα εργοστάσια και αποθήκες από τα οποία πέρασε η πύρινη λαίλαπα. Μάλιστα, το 112 απέστειλε νέο μήνυμα στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

 Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια

Την ίδια ώρα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Ορατή η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο από την κάμερα της «Ζούγκλας» στο 17ο χιλιόμετρο Αθηνών-Λαμίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης