Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα έδωσαν στην Αλεξανδρούπολη οι δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς συνεχίζει να μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8) και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με την έκταση που έχει πάρει το πύρινο μέτωπο και τους θυελλώδεις ανέμους να επιδεινώνουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Οι επίγειες δυνάμεις των πυροσβεστικών μονάδων και οι εθελοντές στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούσαν όλο το βράδυ στα μέτωπα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά τα εναέρια μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη βόρεια και ανατολική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Το μέτωπο που είναι ενεργό στις περιοχές της Αγναντίας και της Ανθείας κατευθύνεται προς την Αμφιτρίτη, το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη.

Οι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, με ριπές έως και 9 μποφόρ, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν συνολικά  176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 ακόμα αεροσκάπη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης