Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το βίντεο είναι ένα από τα πολλά που περιήλθαν στην κατοχή της Wall Street Journal και σχετίζονται με έρευνα της NHTSA. Η έρευνα αυτή διεξάγεται από τα μέσα του 2021 και αφορά τον τρόπο με τον οποίο το Autopilot (λειτουργία αυτόματου πιλότου της Tesla), χειρίζεται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης που έχουν σταματήσει στο δρόμο. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 16 καταγεγραμμένα παρόμοια ατυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο συμβάν, όπου αστυνομικοί έχουν σταματήσει δεξιά στο δρόμο το περιπολικό, το Tesla καρφώθηκε επάνω τους.  Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο ατύχημα μηνύουν την Tesla και όχι τον οδηγό, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ξεκαθαρίζει πως πάντα είναι ευθύνη του οδηγού να αναλάβει το τιμόνι ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της WSJ, το Tesla αντιλήφθηκε το σταματημένο περιπολικό 37μ. πριν τη σύγκρουση (ή 2.5 δευτ.), ενώ μέχρι να συμβεί το τροχαίο, το λογισμικό είχε ειδοποιήσει τον οδηγό να δώσει περισσότερη προσοχή 150 φορές κατά τη διάρκεια της 45λεπτης οδήγησης. Παρ’ όλα αυτά, το σύστημα δεν αναγνώρισε την έλλειψη ανθρώπινης παρουσίας, σε σημείο που να κλείσει το Autopilot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης