Με τους 30 κατηγορούμενους να προφυλακίζονται όλοι ανεξαιρέτως το βράδυ της Παρασκευής, ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος γύρος των απολογιών του επόμενου «γκρουπ» των συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων ενώπιον των τριών ανακριτών, για τα άγρια επεισόδια τη νύχτα της Δευτέρας 7 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο άτυχος Μιχάλης.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κροάτες χούλιγκαν αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά μόνο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας κατέθεσε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσικλέτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Σήμερα η λήψη DNA

Παράλληλα, ξεκινάει σήμερα και η διαδικασία λήψης DNA από τους 105 συλληφθέντες καθώς από το νόμο, διέθεταν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος. Θα ακολουθήσει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γενετικό υλικό από την περιοχή και κηλίδες αίματος στα όπλα, με την ελπίδα να ταυτοποιηθεί ο δολοφόνος.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία λήψης του DNA θα γίνει με προτεραιότητα στους δύο Έλληνες, τον Αλβανό και τους εννέα Κροάτες που ήταν κοντά στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο 29χρονος Μιχάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοκάρει το βίντεο με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε την Παρασκευή βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η φονική επιδρομή των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όχι μόνο του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και άλλων από κάμερες ασφαλείας καθώς και φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη, μπαλακλάβες (full face) και κουκούλες.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τα επεισόδια, το οποίο μπορεί να αναλυθεί και να καθαριστεί.

Όταν γίνει αυτό, θα συσχετίσουν τα ρούχα, ή τυχόν διακριτικά – ακόμα και παπούτσια, αλλά και τον σωματότυπο των συλληφθέντων, ούτως ώστε να οδηγηθούν σε πρώτη φάση στην αναγνώριση όσων πήραν μέρος στα επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μακροχρόνια διαδικασία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης