Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ που πιστεύει ότι βρίσκεται στον πυρήνα των χούλιγκανς που επιτέθηκαν στον άτυχο Μιχάλη βρίσκεται ένα πρόσωπο Δ.Α το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Το πρόσωπο αυτό βρίσκεται στην κορυφή της έρευνάς τους διότι διαπιστώθηκε ότι μετά τον τραυματισμό και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο δήλωσε ψεύτικο όνομα για την εξαγωγή του από το ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό φαίνεται πώς έχει προβληματίσει την αστυνομία και ερευνάται, αν ο εν λόγω τραυματίας ανήκει στον κλειστό πυρήνα των χούλιγκαν που προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατά πόσο συμμετείχε στην επίθεση που σκότωσε τον άτυχο Μιχάλη.

Επίσης τις έρευνες της αστυνομίας απασχολεί και ένας 19χρονος Κροάτης που συνελήφθη σε αλβανικό λεωφορείο στα σύνορα της Κακαβιάς ο οποίος σύμφωνα με ενημέρωση των κροατικών αρχών είναι σεσημασμένος χούλιγκαν και μετείχε σε επεισόδια κατά το παρελθόν

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι Κροάτες χούλιγκαν

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη από θανάσιμο τραυατισμό με μαχαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Στα δικαστήρια τους περίμενε κόσμος που είχε συγκεντρωθεί. Μόλις εμφανίστηκαν τα οχήματα της αστυνομίας, ο κόσμος εξαγριωμένος φώναζε: «Δεν θα φύγετε από εδώ, φασίστες, δολοφόνοι, γ… τον Χίτλερ, φάγατε το παιδί».

 

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Νέα Φιλαδέλφεια: Δυσκολίες στην ανάκριση ελλείψει μεταφραστών

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε δεν υπάρχουν καταθέσεις των Κροατών χούλιγκανς καθώς δεν κατέστη εφικτό να βρεθούν τόσοι πολλοί πιστοποιημένοι μεταφραστές. «Αν δεν ήταν παρών πιστοποιημένος μεταφραστής, στη συνέχεια της διαδικασίας, θα μπορούσε να αμφισβητηθούν οι καταθέσεις των συλληφθέντων και η υπόθεση να καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη να μην μπορεί να κάνει και αυτή με την σειρά της την δουλειά της» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Την απαραίτητη παρουσία μεταφραστών επισήμανε και ο εισαγγελικός λειτουργός που προΐσταται των ερευνών καθώς θα χρειαστούν και στην διαδικασία των απολογιών των κατηγορούμενων.

Επίσης, στη δικογραφία που θα φτάσει στα δικαστήρια δεν περιλαμβάνεται και η ιατροδικαστική εξέταση του άψυχου σώματος του νεαρού φιλάθλου.

Έχει ζητηθεί και τις επόμενες μέρες, μόλις παραληφθεί από τις αρχές, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

 

Βίντεο-Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης