Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα καραμπίτ για να τον σκοτώσει.

Το καραμπίτ ή κεράμπιτ, κουράμπικ ή καράμπιακ (στη αυστρονησιακή γλώσσα «Μινανγκαμπάου»), είναι ένα μικρό ινδονησιακό κυρτό μαχαίρι που μοιάζει με δρεπάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέρχεται από τον λαό Μινανγκαμπάου της Δυτικής Σουμάτρας και είναι ένα από τα όπλα που συνήθως χρησιμοποιούνται στην πολεμική τέχνη «Πέντσιχ Σιλάτ».

Όπως με τα περισσότερα όπλα της περιοχής, ήταν αρχικά ένα γεωργικό εργαλείο. Είναι μια μικρότερη παραλλαγή των δρεπανιών της Νοτιοανατολικής Ασίας ( Φιλιππινέζικο garab και karit , ινδονησιακό celurit , arit ή sabit και μαλαισιανό sabit).

Όταν ξεκίνησε να μετατρέπεται σε όπλο, η λεπίδα έγινε πιο κυρτή για να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα κοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιφανειακά, το karambit μοιάζει με το τζαμπίγια αλλά δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Το τζαμπίγια σχεδιαζόταν πάντα ως όπλο.

Υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές του karambit. Το μήκος της λεπίδας, για παράδειγμα, μπορεί να διαφέρει από χωριό σε χωριό ή από σιδηρουργό σε σιδηρουργό. Ορισμένα δεν έχουν προστατευτικό δακτύλων και μερικά διαθέτουν δύο λεπίδες, μία σε κάθε πλευρά της λαβής.

Το σύγχρονο καραμπίτ μπορεί να έχει αιχμές ή σπιρούνια στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του ricasso.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης